Gramsbergen en ON in evenwicht

Het was voor de voetballiefhebber een flinke beproeving afgelopen zaterdagmiddag op het koude sportpark ’t Hoge Holt in Gramsbergen. De gasten uit Almelo voetbalden iets makkelijker zonder tot grote daden te komen. Beide ploegen wisten 1 keer het net te vinden en dat betekende het eerste gelijke spel voor de thuisploeg in deze competitie.

Eerste helft

Onder leiding van scheidsrechter Kaya was de openingsfase van deze ontmoeting voor Oranje Nassau. Het was fanatieker dan de thuisploeg dat rommelig van start ging. Opvallend was de vele ruimte die ON’s linkervleugel kreeg maar daaruit kwam verder geen groot gevaar voor de thuisploeg. Beide ploegen kwamen voor rust niet echt tot grote mogelijkheden. Er waren wel wat kansjes over en weer, maar alle pogingen bleven zonder succes.

Na een half uur spelen is er geel voor Job Kremer na slordig balverlies op het middenveld. Diezelfde Kremer is even later verantwoordelijk voor een spaarzaam hoogtepunt deze middag. Gramsbergen krijgt schuin voor het doel een vrije trap te nemen. De scherp indraaiende trap van David Houtman wordt door Kremer met het hoofd gepromoveerd tot treffer: 1-0.

Tweede helft

Na rust komt de thuisploeg wat energieker uit de kleedkamer. David Houtman wordt in de 47e minuut keurig vrij gespeeld maar zijn doelpoging eindigt op de paal. Aan de andere kant begint Oranje Nassau wat meer aan te dringen en krijgt mogelijkheden na slordig balverlies bij de thuisploeg. Met Kelvin Jager en de van een blessure teruggekeerde Xaver Slot in de ploeg probeert Gramsbergen halverwege de 2e helft weer wat meer controle over de wedstrijd te krijgen. Beide invallers proberen het met een afstandsschot maar zonder succes.

In minuut 78 komen de gasten, niet geheel onverdiend, langszij. ON’s beste man, Thijs Hindriks, trekt naar binnen en weet doelman Jur Kosters met een harde en lage schuiver in de benedenhoek te verrassen. In het verloop van de tweede helft wordt de wedstrijd zo af en toe wat grimmig. Scheidsrechter Kaya grijpt diverse keren naar de borstzak en toont o.a. geel aan Kelvin Jager, Jorn Kremer en Hakan Cetin van ON.

Vijf minuten voor tijd krijgt Xaver Slot nog een mogelijkheid als hij wordt weggestoken door Roy Seinen. Slot wordt echter teruggefloten vanwege buitenspel. In zo ongeveer de slotminuut heeft Gramsbergen het geluk aan haar zijde als ON uit een vlotte aanval en in zeer kansrijke positie net over kopt. Daarmee blijft het bij een gelijkspel. Een van Gramsbergen zijde matige wedstrijd levert toch een puntje op.

Verslag gemaakt door: Albert van der Veen