Planning rotonde gemeentehuis Hardenberg

timelaps filmpje

Fase 2 – 9 april t/m 17 mei

Vanaf dinsdag 9 april werkt aannemer NTP aan de rotonde. Hiervoor gelden de volgende routes en afsluitingen:

  • Het gedeelte van de Europaweg richting Bruchterweg-Lage Doelen blijft in deze periode in twee richtingen bereikbaar. Het centrum blijft hierdoor bereikbaar.
  • De Witte de Withstraat en de Bruchterweg (richting Willebrandt van Oldenburgstraat) zijn afgesloten.
  • De parkeergarage van de gemeente Hardenberg blijft open voor verkeer. Verkeer dat uit de parkeergarage komt, kan de parkeergarage rechtdoor via de Koppellaan verlaten.

Tijdens deze fase staan er tijdelijke verkeerslichten en verkeersregelaars om het verkeer te begeleiden. Aanwonenden en bedrijven blijven tijdens de werkzaamheden altijd bereikbaar.

Omleidingsroutes

Onderaan deze pagina vindt u de kaarten met de omleidingsroutes.

Voor fietsers

Fietsers richting het centrum worden omgeleid via Willebrandt van Oldenburgstraat en de Lage Doelen. We maken een fietssluis in de Willebrandt van Oldenburgstraat om sluipverkeer via deze route te voorkomen en fietsveiligheid te waarborgen. Dit betekent dat bewoners aan de Willebrandt van Oldenburgstraat de straat van 9 april t/m 17 mei alleen via de Europaweg kunnen in- en uitrijden. Winkels en woningen aangrenzend aan de werkzaamheden blijven te voet en met de fiets bereikbaar. Voetgangers kunnen het centrum ook via de Europaweg bereiken.

Busroute

De bus kan tijdelijk niet door het centrum rijden. Hierdoor zijn de bushaltes Molenplein, Gemeentehuis, Centrum en SBO De Oase tijdelijk afgesloten. Houd hier rekening mee als u reist met de buslijnen 30, 597, 598 en 629. De busmaatschappij raadt u aan om te reizen via Station Hardenberg of via bushalte Haarmolen, gelegen aan de Haardijk.  Ook is het mogelijk om gebruik te maken van de buurtbus. Is het voor u niet mogelijk om naar het station te lopen/fietsen of de buurtbus te nemen, dan kunt u kosteloos gebruikmaken van Taxi Centrale Raalte (TCR). De taxi haalt u dan op bij de afgesloten bushalte en brengt u naar het station. U kunt hen bereiken op 0900 8884. Houd er rekening mee dat TCR een aanrijdtijd van ongeveer 15 minuten heeft.


Tekstverwerking: Bas Schipper, Omroep NOOS
Foto’s: Bas Schipper
Bron: Gemeente Hardenberg

Gerelateerde berichten