Metalfestival in Calluna Ommen Rockt het Podium met het Elektrificerende 20-jarig Jubileum van Fractured Insanity

Een oorverdovend gebrul weerklonk in Calluna afgelopen zaterdag toen metalheads van heinde en verre neerstreken in Ommen voor een dag gevuld met headbangen, moshen en pure metal chaos.

Vanaf het moment dat de eerste akkoord weerklonk, was het duidelijk dat dit niet zomaar een gewoon festival was. Dit was een ode aan de kracht van metal, een symfonie van vervorming en agressie die door de ziel van Calluna weerklonk. En aan het hoofd van de strijd stonden niemand minder dan Fractured Insanity, die hun 20-jarig bestaan in de scene markeerden met een brandende performance die kaken op de vloer achterliet en trommelvliezen smeekte om genade.

Maar Fractured Insanity waren slechts het topje van de ijsberg. De line-up pronkte met een scala aan geduchte acts, elk bracht hun eigen unieke vorm van sonische vernietiging naar het podium. Van de genadeloze aanval van Thoughtless tot de rauwe, primitieve energie van Sezpool, bracht elke band hun beste spel, ervoor zorgend dat er geen saai moment was gedurende de dag.

Staal, met hun meedogenloze riffs en botbrekende ritmes, lieten een onuitwisbare indruk achter, terwijl Vengeance een barrage van pure sonische woede ontketende die geen hoofd onaangeroerd liet. De donkere, broeierige melodieën van Bloodsin wierpen een betovering over de menigte, terwijl de intrigerende muzikaliteit van Zen Disdain de meer progressieve kant van het genre liet zien. Remastered speelde vervolgens alsof Metallica in Ommen op visite was.

En dan was er Severe Mania, waarvan alleen de naam al rillingen over de ruggen van zelfs de meest geharde metalveteranen stuurde. Met hun brandende snelheid en onvermoeibare agressie scheurden ze door hun set met de precisie van een goed geoliede oorlogsmachine, en lieten niets dan chaos en vernietiging achter zich.

Maar misschien was de ware ster van de show de locatie zelf. Genesteld te midden van het weelderige groen van Calluna, bood de Calluna-locatie het perfecte decor voor een dag vol metalische waanzin. De intieme sfeer en eersteklas faciliteiten zorgden ervoor dat zowel bands als fans zich volledig konden onderdompelen.


Tekstverwerking: Bas Schipper, Omroep NOOS
Foto’s: Jacques Louwes , Bas Schipper 

Gerelateerde berichten