Schijven voor Bedrijven

Elke donderdag van 15.00-18.00 uur met GertJan Hoekman.

GertJan Hoekman is als 16-jarige jongen begonnen met bar- en discotheekwerkzaamheden in de regio Hardenberg. Muziek was toen al zijn passie. Later is hij dan ook op zoek gegaan om radiowerkzaamheden te gaan verrichten.

GertJan is begonnen bij de ziekenomroep. Hij werkte toen samen met ‘de bekende’ Edwin Evers om een programma te maken voor de zieke mensen in het ziekenhuis. Later is de ziekenomroep in de Lokale ‘Omroep Hardenberg’ veranderd.

Bij Omroep Hardenberg heeft GertJan verschillende programma’s gemaakt. Hij startte met Koor en Koper en de Kleppershow. Doordat de gemeenten Hardenberg, Dedemsvaart en Gramsbergen fuseerden, moesten ook de lokale omroepen hiermee aan de slag. Dit was het einde voor omroep Hardenberg.

Omroep Hardenberg, LOA (Lokale Omroep Avereest) en GOS (Gramsberger Omroep Stichting) moesten samenvoegen. Dit ging niet zonder slag of stoot, maar het lukte uiteindelijk toch om daarna de lokale Omroep Reest & Vecht (voor de nieuwe gemeente Hardenberg) in het leven te roepen. Bij Reest & Vecht TV, die later haar naam veranderde in RTV Hardenberg is Gertjan begonnen met zijn radioprogramma “Schijven Voor Bedrijven”.

Elke week werd een ander bedrijf in de uitzending genoemd en dan werd de favoriete muziek gedraaid van de medewerkers van dit bedrijf. Dit was op den duur niet meer te doen, het was vaak dezelfde muziek. Daarom is GertJan de muziek later zelf gaan uitzoeken. Gezellige muziek, hits in het Nederlands, gouwe ouwe hits, maar ook de nieuwste muziek. Dit programma presenteert GertJan nog steeds, alleen nu bij NOOS FM.

Terugkerende items in Schijven voor Bedrijven zijn o.a.:
* De SVB-plaat
* De Troetelschijf
* De Plaat en z’n Verhaal, door Bart van Leeuwen.

Heb je het programma gemist?
Geen nood, luister dan de herhaling op maandagmiddag, zelfde tijd. Of kijk op onze site bij programma gemist.