De Top 10

Elke woensdag van 14.00 – 15.00 uur met Marco Hoekman.


Marco Hoekman

 

Hoe is Marco Hoekman bij de lokale omroep terechtgekomen?

“Goh…. ja…….dat is alweer een tijdje terug…….”, laat Marco weten. Inmiddels is hij al een tijdje bezig als DJ.  “Mijn eerste uitzending was bij Omroep Hardenberg. We zaten toen onder in de kelder van het ziekenhuis. Daar mocht ik een 4 uur durende kerstspecial presenteren. Direct een goede vuurdoop zeg maar. Daarna zijn we meeverhuisd naar het oude politie bureau in Hardenberg. Waar de oude gevangen cellen ingericht werden als studio’s. Daar is Hoekman FM begonnen. De naam was één keer geroepen door de wandelengangen van omroep en de rest is geschiedenis.”

Marco is in 1999 begonnen met het wekelijkse programma op de zondagmiddag. Dit heeft hij een tijdje volgehouden tot werk en hobby niet goed meer te combineren waren door een nieuwe werkomgeving voor Marco op een vakantiepark in Dalen.

Hoekman [FM] wordt nu elke vrijdagavond uitgezonden en gepresenteerd door Jeffrey Hoekman, de jongere broer van Marco.

Het ontstaan van De Top 10

Marco is een paar keer vaker bij de lokale omroep actief geweest, maar ook weer weggegaan. Nu door de komst van een eigen thuisstudio kan hij weer een eigen radioprogramma maken. Zo is ‘De Top 10’ op NOOS FM ontstaan. Hij neemt de uitzendingen veelal van tevoren op en kan daardoor zijn eigen tijd indelen. Dit is gemakkelijker te combineren met zijn werk. Zo zorgt Marco ervoor dat er elke woensdagmiddag weer een gloednieuwe uitzending van De Top 10 op de radio te horen is.

Welke Top 10 dat wordt, is gekozen door de luisteraar. De luisteraar mag een jaartal doorgeven, bijvoorbeeld zijn/haar geboortejaar. Marco zoekt dan de top 10 bij elkaar, die toen in de Top 40 stonden. Je kiest bijvoorbeeld het jaar 1987. Als Marco bezig gaat met de uitzending voor woensdag 2 juni, dan draait Marco de top 10 van 2 juni 1987.

Je hoort dan alleen de crème de la crème uit de Top 40 op NOOS FM. Je hoort ook de alarmschijf van toen en hij sluit de uitzending af met de Top 40 Classic.

Wil je ook een jaartal doorgeven? Vul dan onderstaand formulier in en luister wanneer jouw jaartal aan de beurt is.
Het kan zijn dat het jaar voor jou een bijzondere betekenis heeft, dan kun je aangeven. Dit is echter niet verplicht!