Actieplan Seizoensversterking gaat van start

Regio Hardenberg ontvangt elk jaar veel toeristen voor vakantie of voor een dagje uit. Dit is vooral tijdens de vakanties. Het doel van het Actieplan Seizoensversterking is om Hardenberg de volgende jaren te ontwikkelen. En bekend te laten staan als plek met het hele jaar een verrassend vrijetijdsaanbod met veel afwisseling. Voor toeristen en inwoners.

Het meerjarig Actieplan Seizoensversterking 2023 tot en met 2025 gaat van start. Dat is gebeurd tijdens het netwerkontbijt van het Platform Gastvrij Hardenberg. Hier hebben ondernemers in de vrijetijdseconomie met elkaar ontbeten. Later volgde de Recreatie Vakbeurs in de Evenementenhal. Het doel van het actieplan is om 50 procent meer overnachtingen en bezoekers te krijgen buiten de vakanties. Het gaat om Nederlandse en Duitse toeristen. Ondernemershuis voor het Vechtdal werkt voor dit plan samen met andere organisaties zoals Vechtdal Marketing en Stichting Centrummanagement Hardenberg.

Het actieplan geldt voor de volgende drie jaren

De volgende drie jaren gaat het actieplan van start met drie thema’s: streekproducten, natuur en gezondheid. Met deze thema’s wordt er een aanbod ontwikkeld voor het hele jaar. Ondernemers kunnen meedoen met aanbodontwikkeling. En ze kunnen meedoen in de marketing met creatieve campagnes. Op deze manier wordt er samengewerkt aan het actieplan.

 

Actieplan seizoensversterking opgezet met hulp van lokale partijen

Ondernemers, lokale organisaties en stichtingen hebben meegedacht met het actieplan. Samen hebben ze bedacht om Hardenberg neer te zetten als plek voor energie, vitaliteit en gezond bezig zijn. Deze thema’s passen bij de bestaande kwaliteiten van Hardenberg. En kunnen juist de volgende jaren een verschil maken. Gezond leven wordt steeds belangrijker. Het totale actieplan is te lezen op www.visithardenberg.nl/actieplan.

 

Haak aan bij het Actieplan Seizoensversterking

Verdient u ook het meest in 12 (vakantie)weken van het jaar? En kan dit volgens u anders, beter, slimmer, sterker en met andere ondernemers? Sluit aan bij het Actieplan Seizoensversterking. Versterk uw toeristisch seizoen. En heb voordeel van de inzet van de ondernemers. Zo wordt regio Hardenberg ook buiten het hoogseizoen aantrekkelijk. Doet u mee? U kunt zich aanmelden bij Anieke van Wijnen via anieke@ondernemershuisvechtdal.nl.

 

Tineke Eilander, Omroep NOOS
Bron: Gemeente Hardenberg

Gerelateerde berichten