De Vrije Radio

Elke vrijdag van 14.00 – 17.00 uur.


Wie graag naar Nederlandse hits met af en toe een piratennummer tussendoor luistert, kan elke vrijdagmiddag bij Omroep NOOS terecht. Vanaf 17 februari 2023 is De Vrije Radio (De Krim) elke vrijdagmiddag van 14.00-17.00 uur te beluisteren via Omroep NOOS op 107.2 FM.

Stichting De Vrije Radio is een club in De Krim met mensen die in het verleden actief zijn geweest op FM en AM. Toen nog een piratenzender. Door de steeds hoger wordende boetes werd gekozen ging de club over op internetradio. Het station wil graag weer via de FM uitzenden, maar kan geen frequentie krijgen. Daarom heeft Omroep NOOS een afspraak met hen gemaakt. Elke vrijdagmiddag za De Vrije Radio drie uurtjes uitzenden via de kanalen van Omroep NOOS. 
Tijdens dit programma is er ook de mogelijkheid om verzoekjes aan te vragen.
Dat kan via het telefoonnummer dat tijdens de uitzending genoemd wordt of hier.

Wie zijn de mensen achter Stichting De Vrije Radio.

Wij zijn een club met mensen die in het verleden actief zijn geweest op FM en AM. De één heeft zijn eigen wekelijkse programma gehad. De ander heeft altijd in team verband ‘marathons’ gedraaid. Wij zijn dus een mix van dj’s die door de jaren heen vele dingen heeft gedaan. Helaas door de steeds hoger wordende boetes stonden wij ook voor de keuze om iets anders te doen. Dj’s van het eerste uur van onze stichting hebben de handen destijds in één geslagen en zo is Stichting De Vrije Radio ontstaan.

Inmiddels bestaan wij al enige tijd en hebben een leuke club om ons heen gecreëerd, waar wij zeer blij mee zijn. Wij draaien 24 uur per dag 7 dagen per week de leukste muziek. Iedere dj is vrij in te draaien wat hij/zei wil draaien op ons radiostation.

Een aantal mensen zullen De Vrije Radio kennen van het verleden dat wij op DAB+ hebben uitgezonden. Helaas door omstandigheden was het voor ons noodzaak om hier de stekker uit te trekken. Op dit moment draaien wij alleen 24/7 onze muziek via onze website uit maar! Achter de schermen zijn wij druk doende om iets nieuws op te bouwen voor in de toekomst.