NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

HARDENBERG - Van 29 september 2017 tot en met 24 januari 2018 exposeert Jan Kremer uit Hardenberg in het gemeentehuis van Hardenberg.

Jan Kremer begon zo’n vier jaar geleden eigenlijk min of meer toevallig met schilderen. Zoals hij zelf zegt ‘niet gehinderd door enige kennis’, maar gewoon omdat het hem iets leek dat leuk was om te doen. In de loop van de jaren daarna leerde hij steeds meer; waar je op moet letten bij het maken van een schilderij, hoe je moet kijken en ook waar je naar moet kijken tijdens het schilderen. Hij kreeg schilderles van Lorette Hommels in het atelier van Joke Waterink op ‘Erve ’t Hacht’. Ook Wil van der Linden, Margareth van Oosterwijk en Louise Bramer hielpen Jan op weg in zijn ontwikkeling als schilder. Jan Kremer schildert voor zijn plezier. Vaste thema’s heeft hij niet; als hij iets ziet dat hij mooi vindt, probeert hij het vast te leggen op het doek. Hij kan hierin zijn gevoel kwijt en geniet daar heel erg van. De schilderijen van Jan Kremer zijn tot en met 24 januari 2018 te zien in het bedrijfsrestaurant in het Hardenbergse gemeentehuis.

In 2013 deed de gemeente Hardenberg de oproep aan lokale kunstenaars om zich in te schrijven voor een expositie in het gemeentehuis. Op deze oproep zijn meer dan twintig reacties gekomen. De kunstwerken komen te hangen in het bedrijfsrestaurant. Dit gedeelte van het gemeentehuis is voor iedereen toegankelijk. De expositie duurt steeds ongeveer drie maanden. De kunstcommissie beoordeelt de expositieaanvragen. Hierbij streeft de commissie naar kwaliteit en diversiteit.

Luister Live

Nu en Straks

18:00-20:00
Non-Stop Maandagavond
20:00-21:00
De Stamtafel
21:00-22:00
Non-Stop Maandagavond
22:00-23:00
Verhalen voor de Nacht
23:00-23:59
Non-Stop Maandagnacht

Luister onderweg met TuneIn