SV Gramsbergen boekt tweede overwinning

SV Gramsbergen ontving zaterdag op eigen sportpark ’t Hoge Holt RKSV De Zweef uit Nijverdal. Gramsbergen was erop gebrand om de punten thuis te houden.

Eerste helft

Wie zaterdag 2 minuten na de aftrap pas langs de lijn ging staan miste meteen het enige hoogtepunt van de eerste helft. Gramsbergen zette de bezoekers uit Nijverdal gelijk klem. Al in de eerste minuut was het bij de eerste aanval van Gramsbergen raak door David Houtman. RKSV De Zweef was nog bezig om rustig op te bouwen, maar door de druk van de thuisclub gebeurde er van alles. David Houtman zette al heel snel de 1-0 op het bord. Daarna zakte al vrij snel alle snelheid uit de wedstrijd. De Zweef wilde niet en Gramsbergen speelde te traag en maakte teveel fouten. Roy Seinen greep al snel naar zijn hamstring maar kon toch verder. Ten opzichte van De Zweef had Gramsbergen wel wat meer veldoverwicht, maar daar is over de eerste helft ook alles wel mee gezegd.

Tweede helft

Beide trainers hadden blijkbaar in de rust aangegeven dat het tempo omhoog moest en dat het allemaal wel wat meer vuur mocht hebben. Het resulteerde in een vermakelijke 2e helft. Gramsbergen moest noodgedwongen in de rust aanvoerder Lars Kieft in de kleedkamer achter laten en zag na een minuut of vijf na de hervatting ook Nick Leferink uitvallen. Na rust was het Seinen die de boel wakker schudde. Met een verwoestende knal zette hij de 2-0 op het bord. Het deed het spel goed, want De Zweef moest nu wel. Het antwoord kwam in de 62e minuut van De Zweef speler Tom Heuver. Geheel vrijstaand voor keeper Kosters tikte hij de bal binnen voor de 2-1. Waar Gramsbergen na een tegentreffer de draad nog weleens even kwijt was werd de wedstrijd meteen weer opgepakt en een minuut later was het verschil al weer twee doelpunten.

Opnieuw Seinen

Het was weer met een hoofdrol voor Roy Seinen die onberispelijk een vrije trap van Houtman bij de 2e paal tegendraads inkopte. Na de 3-1 voorsprong was de regie volledig in handen van Gramsbergen en dat leverde de mooiste kansen op voor Van der Veen, Schuldink, en weer Van der Veen. Helaas wist Gramsbergen het net niet meer te vinden en bleef de eindstand 3-1 en was daar zichtbaar blij mee. Gramsbergen speelde twee totaal verschillende helften en dat zal beter moeten, positief is dat met een goed bezette bank en goede invalbeurten het elftal in de tweede helft keurig overeind bleef. De Zweef zal met zijn jonge ploeg nog moeten wennen aan het niveau van de 2e klasse maar met de inzet die ze op de mat leggen zit het wel goed.

Gramsbergen speelt komende donderdagavond thuis de bekerwedstrijd tegen VV Manderveen (aanvang 20.15 uur) omdat de tegenstander a.s. zaterdag andere verplichtingen had. Daarna kan Gramsbergen zich opmaken voor de volgende competitiewedstrijd en dat is uit naar oude bekende Nieuwleusen.

Tekst: Tineke Eilander, Omroep NOOS.
Met dank aan: Henk Reins