Tweedaags metalfest in Hardenberg

Het Harnbarg metalfest is een tweedaags muziekfeest. Op vrijdag 21 en 22 oktober vindt het metalfest plaats in Gebouw de Hoogenweg in Hoogenweg.

Gertie Docter organisator van dit festival geeft aan dat er in en rond Hardenberg eigenlijk heel lang stil was rond deze muziekstijl en heeft besloten in 2019 dit festival te organiseren. Een uniek festival waar Hardenberg trots op mag zijn. En dat verdeeld over twee dagen. Dit jaar treden er veertien metalbands op, zoals Shoot the Messiah, Bleeding Utopia, Facing the Madness en nog meer bands. Zij komen o.a. uit België Zweden, Duitsland, Italië, Slowakije en natuurlijk Nederland! Op vrijdag spelen vier bands  vanaf 19.45 uur. Op de zaterdag spelen er tien bands, zij zullen vanaf 13.00 uur gaan knallen in Gebouw Hoogenweg.

 

 

Heavy metal of metal

In het Nederlands ook metalmuziek genoemd, is een muziekstroming die begin jaren zeventig van de 20e eeuw is ontstaan en voortkwam uit de hardrockmuziek. De populariteit van heavy metal taande aan het eind van de jaren zeventig tijdens de discojaren, maar in de jaren tachtig werd de stijl succesvoller dan tevoren. Het wordt gekenmerkt door agressieve ritmes, zwaar versterkte elektrische gitaren en duistere tonen. Black Sabbath wordt vaak als eerste heavymetalband aangewezen. Andere bekende heavymetalbands zijn Venom, Iron Maiden, Saxon, Accept, Motörhead, Metallica en Judas Priest. Uit heavy metal kwamen uiteindelijk andere sub-genres voort, zoals thrashmetal, deathmetal, powermetal, gothic metal, doommetal, sludgemetal, black metal en vele andere. Een fan van het metalgenre wordt soms een metalhead genoemd, soms ook headbanger.

 

Line-up

De organisatie van Harnbarg Metalfest heeft de complete line-up van de editie in 2022 bekendgemaakt. De volgende bands komen op vrijdag 21 oktober naar De Hoogenweg in Hardenberg: Slaughter the Giant, Shoot the Messiah, Fenris en Serpent Oath. Op zaterdag 22 oktober volgen Facing the Madness, Divine- Zero, Written in Blood, Insurrection, Circular Saw, Exoto, Bloodphemy, Bleeding Utopia, Burial en Helslave.

 

Kaarten voor vrijdag, zaterdag of combitickets kun je bestellen via Ticketkantoor.
Meer informatie vind je via de Facebook-pagina van Harnbarg Metalfest.

Tekst: Tineke Eilander, Omroep NOOS
Bron: Bas Schipper, Omroep NOOS

Gerelateerde berichten