Profextru presenteert Excellent Panel

Met een druk op de ‘aan’knop heeft burgemeester Maarten Offinga dinsdagmiddag bij Profextru in Hardenberg officieel de productielijn Excellent Panel geopend.

Profextru is gevestigd aan de Bruchterweg 88 en is een internationaal bedrijf dat opereert vanuit Hardenberg (oud-Wavin onderdeel). Vooral duurzaamheid, kwaliteit, innovatie en recyclebaarheid staan voorop als het gaat om de producten van Profextru. Ruim 60 jaar ervaring in het ontwikkelen, produceren en wereldwijd leveren van grote kunststofprofielen staan aan de basis van hun merken. In nauwe samenwerking met klanten over de hele wereld worden de producten van Profextru voortdurend verder ontwikkeld. Er zijn circa vijftig medewerkers werkzaam bij Profextru. Vanuit een filosofie die is gericht op circulariteit vervaardigt Profextru producten met een lange levensduur. Deze producten kunnen uiteindelijk opnieuw worden ingezet als grondstof bij nieuwe productie. Naast circulariteit zijn duurzaamheid en maatschappelijke betrokkenheid erg belangrijk binnen Profextru. Dit uit zich onder meer in het onlangs behaalde MVO Prestatieladder niveau 4 certificaat. Profextru is trots dat zij, als één van de slechts 40 bedrijven in Nederland, niveau 4 (het op één na hoogste niveau) heeft behaald!

 

Momenteel is Profextru al producent van een drietal merken: Combiboard, Prolock en Profex.
Combiboard: plastic panelen die gebruikt worden bij de bouw van wanden.
Prolock: een kunststof damwand voor de bescherming van oevers, dijken en watergangen.
Profex: gevelbebouwing, zoals veel bij chalets wordt gebruikt.

 

Nu is daar het vierde merk, Excellent Panel aan toegevoegd.
Met Excellent Panel wil Profextru markten betreden waarbij schone toepassingen voorop staan. Excellent Panel biedt een breed scala panelen die geschikt zijn voor de nieuwbouw of renovatie van wanden en plafonds in de car- en truckwash. In eerste instantie zal Excellent Panel zich op deze sector richten, maar het is de bedoeling in een later stadium ook de foodsector en eventuele andere sectoren te betreden waarbij hygiëne belangrijk is.

De officiële start werd na de openingshandeling nog met een stuk gebak gevierd.
Burgemeester Maarten Offinga mocht, onder het toeziend oog van Bert Nijhuis directeur van Profextru, de in stijl bedrukte taart aansnijden.

Gerelateerde berichten