Doneeractie voor rolstoelauto

Kian is meervoudig beperkt door zijn ziekte. Om de driejarige gemakkelijker te kunnen vervoeren is een doneeractie gestart, in de hoop dat de ouders binnenkort een rolstoelauto aan kunnen schaffen. Het beoogde doel is 45.000 euro.

Kian is geboren op 26 april 2019 en heeft de ziekte Tubereuze Sclerose Complex, daarbij heeft hij een PIK3CA gerelateerd overgroei syndroom. Dit zorgt er voor dat hij ernstig meervoudig beperkt is. Kian heeft een loophulpmiddel om in te oefenen en kan onder begeleiding een paar minuten zitten. Hij kan niet praten en is slechtziend. Hij heeft volledig hulp nodig met alle dagelijkse levensverrichtingen. Drinken en medicatie gaat nu via zijn neus-maag-sonde, maar straks via een PEG-sonde (slangetje door de buikwand naar zijn maag). Op mindere dagen krijgt hij sondevoeding, als zijn tong gezwollen is of als hij ziek is.

Kian gaat 4 dagen in de week naar Orthopedagogisch Dag Centrum de Elzenhoek in Ommen. Hij wordt dan met een taxi-bus van huis in Hardenberg opgehaald en weer thuisgebracht. Kian heeft het in Ommen enorm naar zijn zin. Hij krijgt wekelijks fysiotherapie en logopedie op de Elzenhoek, en zijn ontwikkeling wordt volop gestimuleerd!

Kian wordt steeds langer en zwaarder om te tillen. Hij is inmiddels 105 cm en bijna 16 kg. Kian uit de rolstoel in de auto tillen, rolstoel demonteren zodat hij in de auto past, het wordt voor de ouders steeds zwaarder. Daarom is er voor de driejarige uit Hardenberg een doneeractie voor een rolstoelauto gestart. Daarmee wordt het voor de ouders gemakkelijker om er ‘even’ uit te kunnen, zodat ze even bij iemand op bezoek of naar de stad kunnen gaan. Op de website voor Kian, staat nog meer informatie over de jongen en kunt u eventueel een donatie doen. Het doel is om 45.000 euro binnen te halen, op dit moment (woensdag 8 juni, 16.00 uur) staat de teller op 16.740 euro.

U kunt ook rechtstreeks doneren via het rekeningnummer:
NL 06 RABO 0189 800 429, ten name van: K. Westerkamp, Hardenberg.

Gerelateerde artikelen