Expositie Erik Oldenhof bij HardenbergArt

In de vorm van een vraaggesprek tussen Gert Gerrits, voorzitter van HardenbergArt, en kunstenaar Erik Oldenhof werd afgelopen donderdag de expositie ‘Doorgaande Lijnen’ geopend.

De schilderijen van Oldenhof doen soms denken aan luchtfoto’s van een geploegd stuk bouwland; met dikke pasteuze verf zijn rechte lijnen aangebracht op het doek, waardoor een interessant reliëf ontstaat, maar bij nadere beschouwing blijken die lijnen niet zo strak te zijn.

Zijn meer recente werk bestaat uit tekeningen op papier, met ook hier weer abstracte en vaak geometrische vormen. Het interessante aan abstracte kunst is dat de beschouwer er een eigen interpretatie aan kan geven, het getoonde werk nodigt uit tot meditatie en een moment van rust. Inspiratie werd gevonden in de architectuur; ritmisch herhaalde vormen zoals een gemetselde muur, metalen roosters en strakke hoogbouw. Tijdens de afgelopen paar jaar was Oldenhof in de zomermaanden werkzaam in zijn gastatelier in Berlijn en ontstond een serie tekeningen waarbij hij zichzelf een beperking oplegde qua formaat en materiaal; de ‘Berlijnse Tekeningen’. Hierdoor zag hij zich gedwongen om het optimale uit de gegeven middelen te halen.

Het werk van Erik Oldenburg bevindt zich in een groot aantal galeries en bedrijfskunstcollecties in binnen- en buitenland, ook in de Kunstuitleen van HardenbergArt bevinden zich enkele van zijn werken.

In het kader van deze expositie organiseert HardenbergArt een workshop PAPER ART ‘reliëfs maken’ op dinsdag 14 mei van 19.00 tot 21.00 uur. U kunt zich hiervoor opgeven via info@hardenbergart.nl onder vermelding van workshop 14 mei. Deelname inclusief materiaal, koffie, thee € 20.-

Er is plaats voor maximaal tien personen; u krijgt na inschrijving een bevestiging en betaalverzoek.


Tekstverwerking: Arjen Roelofs, Omroep NOOS
Foto: Stock

Gerelateerde berichten