Piet-Cees van der Wel stapt uit CDA Hardenberg

Piet-Cees van der Wel stapt uit het CDA Hardenberg en gaat na het zomerreces als zelfstandige fractie door in de gemeenteraad. Dat heeft hij besloten nu er toch geen extern onderzoek komt naar het lekken van een vertrouwelijke memo die Van der Wel naar de CDA-fractie stuurde over de collegevorming.


Veel mensen vragen zich inmiddels af, hoe het er nu voor staat met het CDA-raadslid Piet-Cees van der Wel. Van der Wel schreef in mei dit jaar een vertrouwelijke memo voor een interne discussie in de CDA-fractie. Nadat deze gelekt is naar de pers, hield Piet-Cees zich sindsdien afzijdig van de raadsvergaderingen en antwoordde steevast dat hij eerst de uitkomst van het externe onderzoek naar het lek wilde afwachten.

Inmiddels heeft de fractie bekend gemaakt dat er helemaal geen onderzoek meer komt, vanwege de te hoge kosten. Dat liet het bestuur van de fractie hem maandagavond weten. Wat de CDA-fractie het raadslid toen ook nog voorstelde, schoot de Hardenberger helemaal in het verkeerde keelgat. Het CDA Hardenberg wil hem graag in de fractie houden, maar dan moet Piet-Cees zijn onvoorwaardelijke vertrouwen in de fractie uitspreken.

“Het lek zit hoogstwaarschijnlijk in de fractie en ik moet mijn vertrouwen in die fractie uitspreken? De omgekeerde wereld. Ik verlaat de CDA-fractie in Hardenberg, maar ik zal niet voor mijn verantwoordelijkheid weglopen. Hoewel ik het liever anders had gezien, ga ik als zelfstandig raadslid verder om me in te zetten voor de gemeente Hardenberg. Ik voel me daarin enorm gesteund door de enorme hoeveelheid berichten en steunbetuigingen die ik heb ontvangen van de mensen die op mij stemden. Hen laat ik echt niet in de steek”, laat Van der Wel ten slotte weten.

Klik hier voor het verhaal van Piet-Cees van der Wel zelf (Facebook)

 

Gerelateerde berichten