Baalderborg Groep sluit zwembad op locatie in Hardenberg

De Baalderborg Groep heeft besloten om het zwembad op de woonlocatie in Hardenberg te sluiten. Reden hiervoor is een technisch defect waardoor de veiligheid niet kan worden gegarandeerd.

Aan de Vlasakkerkamp 8 in Hardenberg staat bewegingscentrum De Tol. De Baalderborg Groep heeft besloten om het zwembad op deze locatie te sluiten. Reden hiervoor is een technisch defect waardoor de veiligheid niet kan worden gegarandeerd. Vanuit dit pand werken verschillende behandelaren. Het zwembad wordt gebruikt door de vaktherapeuten als onderdeel van de zorg en begeleiding voor cliënten en bewoners. De organisatie hecht veel waarde aan bewegen in het water.

In de vakantieperiode zal het zwembad minimaal 2 maanden buiten gebruik blijven. Die tijd gebruikt de Baalderborg Groep naar diverse opties om te bekijken of het zwembad later weer in gebruik kan worden genomen.

Ook kijkt de Baalderborg Groep op dit moment naar alternatieven voor het zwemmen, dat zal in veel gevallen een andere manier van bewegen zijn.


De Tol
Vanuit dit pand werken verschillende behandelaren die, in overleg met een multidisciplinair team, kunnen worden ingezet bij een cliënt:

  • Fysiotherapeut
  • Ergotherapeut
  • Bewegingsagoog
  • Sensorische Integratie (SI) therapeut
  • Psychomotorische therapeut (PMT)
  • Diëtist

In De Tol is een grote gymzaal en een zwembad aanwezig. Die zijn in de eerste plaats bedoeld voor cliënten van de Baalderborg Groep, maar ook voor externe partijen te huren. In de avonduren vinden er diverse aangepaste sporten plaats, zoals G-voetbal.

Gerelateerde artikelen