Op de fiets van Hardenberg naar Alpe d’Huez

De Tocht van Gewoon Doen: Dertien ondernemers en wethouder Alwin te Rietstap zijn woensdagmorgen op de fiets vertrokken naar Alpe d’Huez.

In De Tocht van Gewoon Doen wordt er door 13 Hardenbergse ondernemers en wethouder Alwin te Rietstap, per racefiets, circa 1200 kilometer in 6 dagen afgelegd. Dit met als einddoel het beklimmen van de Alpe d’Huez en zo veel mogelijk geld in te zamelen voor nieuw kankeronderzoek. In totaal zijn er 18 personen vertrokken, onder wie 2 begeleiders en 2 fysiotherapeuten. Na ruim twee jaar trainen was het eindelijk zover: woensdagmorgen 8 september werd de groep uitgezwaaid vanaf de Sportboulevard in Hardenberg. Het begin van de 6-daagse tocht van 1200 km vanuit Gemeente Hardenberg naar de beroemde Alp in Frankrijk!

 

“De voorbereiding in de afgelopen week was niet ideaal, waardoor het misschien pittig gaat worden, maar ik ga er voor”, aldus Alwin te Rietstap.

Met De Tocht van Gewoon Doen wordt geld ingezameld voor Alpe d’HuZes en KWF Kankerbestrijding / Dutch Cancer Society. Iedere deelnemer doet om verschillende redenen mee, welke te lezen zijn op de website van de tocht van gewoon doen. Inmiddels is er al meer dan € 130.000,- aan giften ontvangen.  Via www.tochtvangewoondoen.nl is de tocht heel eenvoudig te steunen, waarvan elke euro naar het goede doel gaat. Op hun eigen social media en strava wordt komende week het een en ander gedeeld. Ook Piet Paulusma steekt (in onderstaande video) de fietsers een hart onder riem.

De film is niet op alle mobieltjes te bekijken, mocht dit het geval zijn, dan raden wij u aan dit via de laptop of pc te bekijken.

Gerelateerde berichten