Koninklijke Onderscheiding voor Bert van Faassen

Dedemsvaart-Burgemeester Maarten Offinga reikte zaterdag 11 september een Koninklijke Onderscheiding uit aan de heer Bert van Faassen. Van Faassen werd verrast tijdens een receptie in De Baron. Hij is nu Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Bert Van Faassen krijgt de onderscheiding omdat hij zich al lange tijd vrijwillig inzet voor de samenleving. Hij zette zich in op het gebied van politiek, kerk en cultuur. De meeste activiteiten hebben echter te maken met muziek. De onderscheiding is daarom uitgereikt tijdens de receptie wegens het 50-jarig lidmaatschap van de heer Van Faassen van muziekvereniging Jubal in Dedemsvaart.

 


Burgemeester Maarten Offinga spreekt Bert en zijn vrouw toe


Vanwege de nog geldende coronamaatregelen speldde mevrouw Van Faassen het lintje op

Bert van Faassen is sinds 1979 betrokken bij muziekvereniging Jubal. Hij was niet alleen (adjunct-)voorzitter maar ook bestuurslid en penningmeester. Ook was hij dirigent van het jeugdorkest. In zijn diensttijd was de heer Van Faassen lid van het Artillerie Trompetterkorps in Harderwijk. Vanaf 2001 is hij betrokken bij de stichting ‘Het Reünie Orkest Artillerie Trompetterkorps’ (ROA). Ook is hij penningmeester van de Overijsselse Bond van Muziekverenigingen. Naast zijn muzikale vrijwilligerswerk is de heer Van Faassen al ruim twintig jaar vrijwillig actief voor de gereformeerde kerk in Dedemsvaart. Ook is hij politiek actief, hij zat in de gemeenteraad en is sinds 2014 secretaris van de Hardenbergse afdeling van het CDA.

Voor zijn langdurige inzet voor de samenleving is Bert van Faassen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.


Met een ‘boks’ feliciteert burgemeester Offinga de kersverse onderscheiden Bert van Faassen

Gerelateerde artikelen