Kerstwandeling levend kerstverhaal Heemse

Rondom de sfeervolle Heemser Esch wordt op zaterdag 24 december de 6e editie van de ‘levende’ kerstwandeling gehouden. Na vier jaar afwezigheid zijn alle spelers er weer bij om de vele bezoekers in negen scènes het hele kerstverhaal te laten beleven.

De wandeling duurt circa drie kwartier en is prima geschikt voor kleine kinderen. De start van de kerstwandeling is bij het monument van Frits de Zwerver aan de Brandweg. Daar kunnen bezoekers zich melden en zal van 18.00 tot 20.00 uur elke vijf minuten een groep starten. Wie met de auto komt, kan deze parkeren bij de Kandelaarkerk.

 

Met elke groep gaat een herder mee. De sfeervol verlichte route gaat onder meer langs de engelen, de herders, de wijzen uit het Oosten, Herodes en de herbergier. De tocht eindigt bij Jozef, Maria en baby Jezus in de kerststal. Onderweg is er muziek van midwinterhoornblazers en andere muzikanten. Bezoekers kunnen na afloop van de wandeling genieten van warme chocolademelk, glühwein en wat lekkers.

Tickets

Deelname aan de wandeling kost 2 euro per persoon voor iedereen vanaf 4 jaar. De tickets worden vooraf online verkocht. Tickets kun je bestellen via www.kerstwandelingoldhiemse.nl. De voorverkoop start op 1 december.

Daarnaast zijn er een beperkt aantal tickets te koop bij De Smidse (Weidebuurt 9) op zaterdag 10 december van 14.00 tot 16.00 uur en vrijdag 16 december van 15.00 tot 17.00 uur.

 

Tineke Eilander, Omroep NOOS

Gerelateerde berichten