Kinderen maken herfsttafel bij De Koppel

Het IVN en De Koppel hielden vrijdag 21 oktober weer de kindermiddag ‘Beleef de herfst’. Een leerzame natuurmiddag voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar, die van start ging bij De Steenuil en daarna eindigde in De Koppel.

De kindermiddag startte om 14.00 uur bij De Steenuil aan de Bosweg in het Gemeentebos. Daar verzamelde een klein groepje kinderen en hun (groot)ouders zich op de parkeerplaats om het bos in te gaan. Dit gebeurde onder leiding van twee echte natuurkenners. Gewapend met tasjes en dozen gingen de kinderen op zoek naar paddenstoelen en andere mooie materialen uit het bos.  Er werd van alles gevonden, zoals nootjes, bladeren, takjes en mos. Paddenstoelen mochten beperkt geplukt worden, daar werd goed op gelet.

Dit eerste deel in het bos duurde ongeveer vijf kwartier. Na afloop gingen de kinderen met alle gevonden schatten richting De Koppel. Daar stond een glaasje ranja en wat lekkers klaar. Daarna maakten ze van alle gevonden materialen een mooie herfsttafel. Gezamenlijk werden de natuurvondsten op naam gebracht met hulp van zoekkaarten. Rond 16.00 uur werd de middag afgesloten en werd weer huiswaarts gekeerd. De herfsttafel blijft staan zolang dat kan, zodat iedereen de gevonden spullen nog kan bekijken!

 

IVN Hardenberg-Gramsbergen is een actieve vereniging van 370 leden, 30 jeugdleden en 30 donateurs. Ze organiseren excursies, lezingen en kinderactiviteiten. Binnen deze organisatie zijn weer verschillende werkgroepen actief.  De vereniging werkt veel samen met natuuractiviteitencentrum De Koppel.

De Koppel is hét natuuractiviteitencentrum van de gemeente Hardenberg. Jong of oud, inwoner van Hardenberg of recreant, met of zonder kinderen: iedereen is daar welkom. Bij De Koppel draait het allemaal om biodiversiteit en duurzaamheid. Voor vragen op dit gebied kunt u bij het natuuractiviteitencentrum terecht. Bekijk onze vaste en wisselexposities en test uw kennis met een aantal uitdagende doe-opdrachten, binnen en buiten in de Koppeltuinen. Voor het onderwijs zijn er projecten en leskisten beschikbaar en kan de expositie worden bezocht. Ook kun je er een verjaardagsfeestje vieren.

 

Tekst: Tineke Eilander, Omroep NOOS
Foto: Jeroen Eilander, Omroep NOOS         

 

Gerelateerde artikelen