Dr. W. J. van der Kam Vleugel in SMC

Saxenburgh Medisch Centrum (SMC) heeft nu een Dr. J. W. van der Kam Vleugel. Dit als eerbetoon aan Wouter van der Kam, die donderdag afscheid heeft genomen en met pensioen gaat.

Het zat er al aan te komen, het pensioen van Wouter van der Kam. Donderdag was het dan zover, tijd voor Van der Kam om afscheid te nemen. Vier jaar heeft Wouter bij Saxenburgh gewerkt, in een turbulente periode. Corona en alle extra maatregelen die daardoor moesten worden uitgevoerd, de start van de nieuwbouw van Clara Feyoena en natuurlijk de nieuwbouw en opening van het Saxenburgh Medisch Centrum in Hardenberg. Nu is voor hem de tijd gekomen om met pensioen te gaan en van zijn welverdiende rust te gaan genieten. Op donderdag 20 oktober werd in het SMC officieel afscheid genomen van Wouter als voorzitter van de Raad van Bestuur.

 

Het afscheid ging gepaard met officiële dankwoorden. Bert van Boggelen, voorzitter van de Raad van Toezicht schetste Wouter als een vriendelijk, toegankelijk en toegewijd persoon, met een werkstijl vol humor, ontspannenheid en vooral gericht op samenwerking. Hij memoreerde als hoogtepunten met name zijn voortvarendheid in realisatie van de nieuwbouw van het Saxenburgh Medisch Centrum, de start van de nieuwbouw van Clara Feyoena Heem, het positioneren van de ouderenzorg samen met de manager ouderenzorg, het loodsen van de organisatie door de coronagolven en de inzet voor kwaliteit van zorg.

 

Paul van Osch sprak namens de medische staf, als voorzitter van de combi-coöperatie in oprichting. Als eerbetoon is de naam van Wouter voortaan verbonden aan de Vleugel – het gele polikliniekgebouw bij het ziekenhuis dat is blijven staan. Burgemeester van Hardenberg, Maarten Offinga, sprak over het belang van Saxenburgh voor de mensen in de regio. Vervolgens kreeg Bert Kleinlugtenbeld het woord als voorzitter van de SAZ (Samenwerkende Algemene Ziekenhuizen), waarvan Wouter bestuurslid was.

 

Het laatste woord was aan Wouter, die alle geledingen, medewerkers, vrijwilligers, sprekers en zijn echtgenote bedankte voor alle steun. Hij wenste zijn opvolgers Mariska de Groot (voorzitter Raad van Bestuur) en Hans Gellekink (lid) veel succes bij Saxenburgh.

Tekst: Tineke Eilander, Omroep NOOS
Foto’s: Saxenburgh

 

Gerelateerde berichten