Julianastraat in Dedemsvaart wordt groener

Stenen in de Julianastraat in Dedemsvaart gaan plaatsmaken voor planten. Eind februari wordt er begonnen in het noordelijke deel van de Julianastraat. Hiermee gaat een wens van vele Dedemsvaarters in vervulling.


Samen met bewoners van de Julianastraat, enkele inwoners, plaatselijk belang en winkeliersvereniging Dedemsvaart is er een plan gemaakt om de Julianastraat groener te maken. Zo willen ze het dorp voor inwoners en toeristen aantrekkelijker maken. Het groenplan houdt rekening met de geschiedenis van Dedemsvaart. Die geschiedenis staat in het teken van verveners en kwekers.

 

Een groene en aantrekkelijke straat

Het plan voor een groenere Julianastraat is door Buro Mien Ruys uitgewerkt. Stenen maken plaats voor planten. Op verschillende plekken in de Julianstraat komen vaste planten, grassen en heesters in de stijl van Mien Ruys. Dat zorgt een voor een groene en aantrekkelijke straat. Maar het trekt ook vlinders en andere insecten aan.

De uitvoering van het plan wordt mede mogelijk gemaakt door bijdragen van de gemeente Hardenberg, provincie Overijssel en de Dedemsvaartse Middenstandscentrale.

 

Eind februari

De werkzaamheden starten op 20 februari in het noordelijke deel van de Julianastraat, tussen de rotonde en de Prins Bernhardstraat. Aannemingsbedrijf Timmerhuis uit Vriezenveen voert de werkzaamheden uit. Het groenplan voor het zuidelijke deel van de Julianastraat wordt later uitgevoerd. Dit gebeurt pas nadat het vernieuwde centrumplan voor Dedemsvaart klaar is.

Julianastraat
Het zuidelijke deel van de Julianastraat wordt later aangepakt.

 

Groen, sfeer en beleving

Tijdens een bijeenkomst op 30 november 2022 in De Antenne in Dedemsvaart, kwamen diverse ideeën naar voren. Toen al bleek dat men veel waarde hecht aan het historische karakter van het centrum. De verblijfskwaliteit scoort nu niet hoog. Meer woningen, meer groen en meer plekken om te verblijven en het betrekken van de vaart bij het centrum zijn genoemd als oplossingen. Nu er meer groen in de Julianastraat komt, en de straat aantrekkelijker zal worden, gaat daarmee voor velen al een wens in vervulling.

Inloopbijeenkomst over het groenplan op woensdag 15 februari

Op woensdag 15 februari tussen 18.30-20.00 uur is er een inloopbijeenkomst over het groenplan voor de Julianastraat. Belangstellenden kunnen het plan dan bekijken. Of vragen stellen over de uitvoering van de werkzaamheden.

 


Tekstverwerking: Tineke Eilander, Omroep NOOS
Bron: Gemeente Hardenberg

Gerelateerde berichten