Burgemeester sluit woning in Hardenberg

Op grond van de Opiumwet heeft burgemeester Maarten Offinga dinsdag de woning aan de Kleine Pollen 44 in Hardenberg gesloten. De woning is sinds dinsdag 7 februari vanaf 13.00 uur gesloten voor een periode van 3 maanden.

 

De politie vond in december in deze woning een grote handelshoeveelheid verdovende middelen, illegaal vuurwerp en wapens. Er zijn verschillende soorten harddrugs en softdrugs aangetroffen. Er werd zo’n grote hoeveelheid gevonden dat de politie ervan uit gaat dat de drugs bedoeld zijn voor de handel. Daarnaast vond de politie in de woning verboden wapens en illegaal vuurwerk. De bewoner is door de politie aangehouden en zit vast.

Rust en veiligheid in de buurt terugbrengen

De burgemeester kan een woning op grond van de Opiumwet sluiten als vanuit de woning soft- of harddrugs verkocht worden. Burgemeester Maarten Offinga vindt het noodzakelijk van deze bevoegdheid gebruik te maken: “Vanuit deze woning werd gehandeld in drugs. Dergelijk crimineel en ondermijnend gedrag tolereer ik niet. Vooral niet als het middenin een woonwijk gebeurt waar veel gezinnen wonen. Met het sluiten van de woning wil ik deze plek uit de criminele drugshandelketen halen. En zo de rust en veiligheid in de buurt terugbrengen.”

 

“Als drugsgebruiker ben je medeverantwoordelijk”

Het sluiten van de woning richt zich op de drugshandelaren. Maar de burgemeester spreekt ook nadrukkelijk de gebruikers van de drugs aan. “Misschien denk je dat het onschuldig is om af en toe soft- of harddrugs op straat te kopen en te gebruiken. Los van dat die troep ronduit slecht voor je is, moet je je ook goed realiseren dat er een harde criminele wereld achter schuil gaat. Dat is niet iets wat alleen in tv-series gebeurt, maar gebeurt helaas ook in het echt. Als jij drugs gebruikt, ben je medeverantwoordelijk.”

 

Drie maanden gesloten vanaf 7 februari 13.00 uur

De woning aan de Kleine Pollen 44 is eigendom van de woningcorporatie. De corporatie zorgt dat de woning gesloten wordt. Het is in de komende 3 maanden voor iedereen verboden om de woning te betreden. De corporatie ontbindt ook de huurovereenkomst met de bewoner.

 


Tekstverwerking: Tineke Eilander, Omroep NOOS
Bron: Gemeente Hardenberg

Gerelateerde berichten