Ideeënbijeenkomst over centrum Dedemsvaart

De gemeente Hardenberg wil samen met de inwoners en ondernemers aan de slag met een vernieuwd Masterplan voor het centrum van Dedemsvaart. Voor belangstellenden die willen weten hoe het plan er nu uitziet en wensen of ideeën hebben is er op woensdagavond 30 november in De Antenne een ideeënbijeenkomst.

 

Voor het centrum van Dedemsvaart is door de gemeente Hardenberg al meer dan 10 jaar geleden het eerste Masterplan gemaakt. Sindsdien is veel veranderd in het centrum. Zo is er is flink gebouwd. Ook kregen diverse wegen en gebieden een nieuwe inrichting. Daarnaast gingen de routes voor auto’s en fietsers op de schop. Parkeerplaatsen zijn aangelegd en het winkelgebied is compacter gemaakt. Winkels zitten nu meer bij elkaar rond de Markt, Markstraat en het zuidelijke deel van de Julianastraat. Het noordelijke deel van de Julianastraat is steeds meer een gebied om te wonen.

 

Ondanks dat er al veel gebeurd een verbeterd is, valt er nog steeds veel te doen. Ondertussen draait de wereld wel door en heeft inmiddels ook de gemeente te maken met nieuwe uitdagingen, wensen en ideeën voor het centrum. Sommige plannen die tien jaar geleden gemaakt zijn, zijn nu misschien niet meer nodig. En er zijn plekken bijgekomen waarvoor nieuw plannen nodig zijn. Ook wil de gemeente het centrum meer groen, sfeer en beleving geven.

 

Centrum is van ons allemaal

Omdat een centrumgebied nooit af is, wil de gemeente het Masterplan vernieuwen. ‘Het centrum is van ons allemaal’ en dat is de reden waarom de gemeente het Masterplan wil vernieuwen samen met de mensen die wonen, werken, winkelen of verblijven in het centrum. Daarom is er een ideeënbijeenkomst op 30 november 2022 in De Antenne aan de Wilhelminastraat 3 in Dedemsvaart. Tijdens de ideeënbijeenkomst wordt verteld welke ideeën er al zijn voor het centrum. En op welke plekken er kansen zijn.

De bijeenkomst is van 19.00 tot 21.00 uur. Om 19.15 uur en om 20.00 uur is er een korte presentatie. Verder kunnen belangstellenden binnenlopen op het tijdstip dat het best past om de informatie te bekijken en ideeën achter te laten.

 

Aanmelden

Belangstellenden die er graag bij willen zijn op 30 november, kunnen zich aanmelden door een mail te sturen naar aanmelden@hardenberg.nl onder vermelding van ideeënbijeenkomst centrum Dedemsvaart.

 

Het college van B& W op bezoek in Dedemsvaart.
Daar kwam ook de groenvoorziening in de Julianastraat aan bod.
Plaatselijk Belang liet weten dat de wens naar meer groen in deze winkelstraat groot is.

 

Tineke Eilander, Omroep NOOS
Bron: Gemeente Hardenberg

Gerelateerde berichten