College op werkbezoek in Dedemsvaart

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Hardenberg was vrijdagochtend 4 november op bezoek in Dedemsvaart. Het college werd ontvangen in De Baron door Plaatselijk Belang Dedemsvaart om te praten over verschillende projecten en aandachtspunten binnen Dedemsvaart.

De burgemeester en wethouders werd om 9.00 uur hartelijk ontvangen in De Baron door Plaatselijk Belang Dedemsvaart. Naast het college en Plaatselijk Belang Dedemsvaart waren er ook twee wijkagenten aanwezig. De ochtend stond in het teken om samen te kijken naar belangrijke onderwerpen binnen Dedemsvaart. Onder het genot van een kopje koffie of thee en een gebakje werden alle aanwezige welkom geheten. Daarna was er ruimte om met elkaar het gesprek aan te gaan.

Wandeling

Na een half uurtje was het tijd om een wandeling door het centrum van Dedemsvaart te maken. Deze begon in de Julianastraat richting de Wisseling. Tijdens deze wandeling kwamen diverse aandachtspunten aan de orde. Zo ook de groenvoorziening in de Julianastraat. De wens naar meer groen in deze winkelstraat groot. Wethouder Martijn Breukelman liet weten dat er plannen zijn en dat deze waarschijnlijk in het voorjaar van 2023 zullen worden uitgevoerd.

Verbeterplan

Aangekomen op de Wisseling was er aandacht voor de vele lege panden. Iets wat volgens Plaatselijk Belang Dedemsvaart erg zonde is, vanwege de mooie ligging aan het water. Daar was het College B&W het ook zeker mee eens. Er is daarom een verbeterplan op komst voor het centrum van Dedemsvaart. Het plan zal naar verwachting rond de kerst klaar zijn. Daarna is er ook nog ruimte voor de Ondernemersvereniging DMC en Plaatselijk Belang Dedemsvaart om een mening te geven over het plan.

Verkeerssituaties

Ook zijn er zorgen geuit over de verkeerssituatie bij Eetcafé de Wissel. Daar worden voetgangers gedwongen om naast de weg te lopen als ze rechtdoor willen richting de Hoofdvaart. Dit komt doordat het terras van Bella Roma doorloopt tot de straat. Dit geeft een onveilige situatie. Hierdoor is het verzoek ingediend of er gekeken kon worden naar een inkorting van het terras, zodat de stoep blijft bestaan en voetgangers niet uit hoeven te wijken naar de weg. Meer over deze kwestie hoopt Plaatselijk Belang Dedemsvaart donderdag te horen.

 

Op de markt was er aandacht voor de parkeergelegenheid. Aan het begin van de Meester Zacharias Tijllaan, tussen de HEMA en Cafetaria ’t Luifeltje, waren de paaltjes halverwege de weg ook gespreksonderwerp. Zo vraagt Plaatselijk Belang Dedemsvaart de meerwaarde van deze paaltjes af. Verder kwam een belangrijke kruising tussen de Willeminastraat en Prins Bernhardstraat ter sprake. Vanwege de wegversmalling rijden veel auto’s (noodgedwongen) over de stoep, met als gevolg gevaarlijke en onwenselijke situaties voor voetgangers.

Entree van Dedemsvaart

Bij het terrein van toekomstig appartementengebouw de3Vaert werd stilgestaan bij de entree van Dedemsvaart. Daar nodigde wethouder Martijn Breukelman Plaatselijk Belang Dedemsvaart uit om na te denken over nieuwe ideeën bij de entree. Verder kwamen de bouwplannen achter de Aldi en de Makelij ter sprake. Zo wordt er voor het eerst een proef gedaan met rijtjeswoningen speciaal voor starters. Zo komen deze huizen op de markt voor een vast bedrag van 169.000 euro. Tijdens dit proces wordt er gekeken over hoe dit wordt ontvangen.

Woningbouw

Terug aangekomen in De Baron was er nog ruimte voor verschillende algemene onderwerpen. Zo kwamen onder andere de woningbouw in Dedemsvaart en plannen voor de Kotermeerstal ter sprake. Verder kwam ook de communicatie tussen het Plaatselijk Belang Dedemsvaart en gemeente Hardenberg aan bod. De burgemeester gaf de Belangenorganisatie ook nog een compliment over het meedenken met de crisisopvang. Als laatst overhandigde wethouder Werner ten Kate van de VVD een kleinigheidje als dank. Na afloop was er nog de gelegenheid om soep te eten in Grand Café De Baron.

 

 

Tekst: Jeffrey Varweg, Omroep NOOS
Foto’s: Jeffrey Varweg, Omroep NOOS

 

Gerelateerde berichten