Gift Verkeersregelaars voor goede doelen

Bij Voedselbank Hardenberg-Ommen zijn vrijdagmiddag door Stichting Verkeersregelaars Hardenberg twee cheques van 1.000 euro overhandigd. Een cheque  voor hospice ’t Huis aan de Vecht en een cheque voor Voedselbank Hardenberg-Ommen.

Stichting Verkeersregelaars Hardenberg is in april 2022 opgericht, maar is voortgekomen uit Stad Hardenberg Promotie (SHP). Na het stoppen van SHP moest er een keuze gemaakt worden; stoppen of doorgaan. “Omdat er in de Gemeente Hardenberg veel activiteiten worden georganiseerd waarin verkeersveiligheid een vereiste is vonden wij het een logische stap dat wij als stichting met vrijwilligers zouden doorgaan” zegt voorzitter Peter van den Honert. “Het zou toch jammer zijn als in onze gemeente leuke evenementen wegvallen omdat er geen verkeersregelaars zijn.”

 

“Onze vrijwilligers hebben recht op een wettelijke vergoeding maar zij hebben besloten deze niet te gelde te maken maar beschikbaar te stellen (voor materialen, kleding, porto’s en lampen). Daarom kunnen we lage prijzen hanteren voor onze inzet en dat scheelt een slok op een borrel voor alle organisaties van mooie evenementen. Een deel van de reserves die dan nog beschikbaar blijven worden jaarlijks geschonken aan goede doelen”, vertelt Peter.

 

Onlangs besloten Frits van Laar en Rines Groothuismink, beiden verkeersregelaars van het eerste uur, te gaan stoppen met hun actieve taak. Daarop mochten zij voor de jaarlijkse schenking een keuze te maken en kozen voor Hospice ’t Huis aan de Vecht en de Voedselbank in Hardenberg.

Vrijdag 18 november  was het zover om de cheques te overhandigen. Omdat het Hospice nog middenin een grote verbouwing zit, is gekozen om de beide te cheques te overhandigen bij de Voedselbank in Hardenberg. Daar mochten Frits en Rines de Voedselbank en het Hospice in Hardenberg een cheque van maar liefst € 1.000 overhandigen.

 

Op de foto (vlnr):
Frits van Laar (verkeersregelaar), Hendrik Jan Pastink (voedselbank),
Jan Hamhuis (hospice) en Rines Groothuismink (verkeersregelaar)

 

Tineke Eilander, Omroep NOOS
Bron: Stichting Vrienden Hospice ’t Huis aan de Vecht

 

Gerelateerde artikelen