Duizenden euro’s voor Voedselbank Manna

De Hammer diaconieën staan voor Dienen, Delen, Doen. Voedselbank Manna heeft tijdens de Diaconaal Platform Twenterand (DPT) najaarsbijeenkomst de Twenterandse diaconieën opgeroepen te starten met de Manna-boodschappenactie ‘GEEF’.

De Hammer diaconieën hebben de Manna-boodschappenactie ‘GEEF’ voortvarend opgepakt. De Gereformeerde Kerk, Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt en de Hervormde Gemeente in Twenterand hebben een geslaagde inzamelactie gehouden. Deze actie had plaats in het weekend na Dankdag en wel op donderdag 3 en vrijdag 4 november. Dankzij vele gulle gevers, zijn op deze twee dagen ontzetten veel boodschappen bij elkaar vergaard. De opbrengst was maar liefst drieëntachtig kratten vol met boodschappen. Dat is ter waarde van zo’n 2.400 euro.

 

Ook scholen helpen mee

Maar niet alleen de diaconieën hebben een inzamelingsactie gehouden. Gelijktijdig is er ook nog door de Hammer bevolking en de basisscholen nog geld ingezameld. Dit bracht 2.225 euro op.

 

Op herhaling

Veel mensen hebben het financieel moeilijk. Om het op de Mannamanier te zeggen: ‘Aan het einde van mijn geld heb ik nog een stukje maand over’. Door deze actie kunnen veel mensen geholpen worden. De kans is dan ook groot dat in het voorjaar van 2023 opnieuw een actie ‘GEEF’ door de Hammer diaconieën gehouden wordt. Uiteraard als antwoord op de oproep tot actie door Manna. Immers de DPT-slogan luidt niet voor niets: ‘Voor Twenteranders door Twenteranders’ daar gaan de diaconieën voor.

 

Diaconaal Platform Twenterand

In Twenterand is al enige jaren een Diaconaal Platform Twenterand (DPT) actief, waarbij alle kerken van Twenterand zijn aangesloten. Gezamenlijk met de maatschappelijke stichtingen Manna, Lichtpunt Twenterand, Budget Op Orde Twenterand, Steunfonds Vluchtelingenwerk en Leergeld Twenterand zetten zij zich in voor de kwetsbare medemens dichtbij, vanuit een gedeelde verantwoordelijkheid voor de mensen hier in Twenterand.

 

De diaconieën staan voor delen, dienen, doen. Ook steun nodig? Zoek dan contact met een van de Hammer diaconieën en/of Manna Voedselbank.

 

Tineke Eilander, Omroep NOOS

 

 

Gerelateerde artikelen