Geslaagde try-out Guido Weijers in Voorveghter

Guido Weijers hield woensdag een try-out in theater de Voorveghter in Hardenberg. Een volledig uitverkochte zaal kreeg woensdag 2 november een avond vol vermaak en de lachspieren werden flink getraind.

Voor het eerst in de geschiedenis is er iemand die meer dan 10 keer De Oudejaarsconference op nationale TV mag doen. Cabaretier Guido Weijers breekt daarmee een record! Voor de elfde keer vat deze topcabaretier de tijdsgeest pijnlijk grappig samen. En op woensdag 2 november kwam hij naar theater De Voorveghter. Daar voelde de cabaretier het Hardenbergse publiek goed aan de tand of zijn grappen goed genoeg zijn, om door te kunnen naar de finaleshow op oudejaarsavond.

 

Met een briefje en pen in de hand betrad Guido het podium, zoals het bij een try-out gaat. Niet alles ging volgens het boekje. Maar Guido improviseerde er flink op los en als de zaal dubbel lag werd hier snel een aantekening van gemaakt. Uiteraard om dit in de oudejaarsconference te gebruiken. Het tempo was vlot, meeslepend en hilarisch. Met zijn vlijmscherpe tong en intelligente humor fileert Guido het jaar 2022 tot op het bot. Creatieve hersenspinsels zorgen voor een avond vol slimme doordenkers en hilarische terugblikken.

 

Ook zat er een serieuze boodschap in verwerkt die een ieder aan het denken kan zetten. De humor was intelligent en de hersenspinsels gingen alle kanten op, wat erg vermakelijk was. Geen wonder dat bij sommigen de tranen over de wangen liepen van het lachen. Er werd zo genoten, dat het vermoeden is dat er bezoekers zijn die spierpijn van het lachen hebben gehad. Uiteraard zien we pas op oudejaarsavond of de grappen die deze avond gemaakt zijn de selectie hebben gehaald voor de Oudejaarsconference.

 

Medewerkers van het theater leidden deze avond alles keurig in goede banen. Hardenberg mag trots zijn om zo’n theater in de stad te mogen hebben, dat zulke cabaretiers mag ontvangen.

 

Tineke Eilander, Omroep NOOS
Foto’s: Bas Schipper, Omroep NOOS

© Bas Schipper 

Gerelateerde berichten