Testen en vaccineren in Hardenberg kan per 7 juni op één locatie.

GGD IJsselland gaat per 7 juni op één locatie in Hardenberg testen op én vaccineren tegen corona. 


Nu er steeds meer evenementen worden georganiseerd, is het voor de Evenementenhal Hardenberg tijd om terug te gaan naar de core business: evenementen organiseren. Op vrijdag 27 mei is daarom, na ruim een jaar vaccineren op deze locatie, de laatste coronaprik gezet. Toch hoeven Hardenbergers ook de komende tijd niet ver te reizen voor een vaccinatie. De GGD prikt, voor wie dat wil, verder aan de Kollergang 5; per 7 juni de test- én nieuwe vaccinatielocatie in de gemeente.

Voor de meeste mensen geldt: ‘heb je coronaklachten? Doe een zelftest’. Mensen met een zwakke gezondheid kunnen echter nog steeds een afspraak maken bij de GGD om zich te laten testen. Aan de testlocatie in Hardenberg wordt nu een vaccinatielocatie toegevoegd. “Om op dezelfde locatie veilig te kunnen testen én vaccineren, wordt strikt onderscheid gemaakt tussen deze beide takken”, legt Eric Lier, projectmanager testen en vaccineren GGD IJsselland, uit. “In de ochtend wordt getest, in de middag en avond wordt gevaccineerd. Tussendoor wordt geventileerd en grondig schoongemaakt. En ook de medewerkers worden gewisseld. Mensen die voor een coronaprik komen, hoeven dus niet bang te zijn voor een besmetting.”

 

Prikken tegen corona kan nog steeds (en vaak dichtbij)
Ondanks dat de vaccinatiegraad in regio IJsselland op 85% ligt, worden er in alle 11 de gemeentes nog steeds prikken gezet. Het grootste deel zijn herhaalprikken voor 60-plussers en mensen met een ernstige afweerstoornis. Toch worden er elke week ook nog 1e en 2e prikken gezet. Eric Lier: “Er zijn dus gelukkig nog steeds nieuwe mensen die zichzelf en de kwetsbaren om zich heen willen beschermen tegen ziekenhuisopname. De maatregelen mogen dan weg zijn, het coronavirus is dat helaas nog niet.”

Ook komende maand wordt er weer in alle gemeentes in IJsselland gevaccineerd tegen corona. Dat kan in de meeste gevallen zowel met als zonder afspraak. Op ggdijsselland.nl vind je alle locaties en openingsdagen- en tijden.

Gerelateerde berichten