Sursum Corda geeft jubileumconcert

Christelijk gemengde zangvereniging ‘Sursum Corda’ uit Ane/Gramsbergen en wijde omgeving bestond op 12 november 2021 90 jaar. Dat wordt dit jaar gevierd met een jubileumconcert in de Boomhofkerk.

Het zangkoor begon 90 jaar geleden met 54 leden. Door de jaren heen is er naar hartenlust gezongen en zijn er veel activiteiten en optredens geweest. Het ledental is vrij stabiel gebleven, en nu ongeveer hetzelfde als bij de oprichting. “Daar zijn we blij mee”, laat het bestuur weten. “Als u een keer wilt meezingen of luisteren bij een repetitie dat mag altijd. De repetities zijn elke maandagavond om 19.30 uur in ‘De Aner School’ te Ane. Ook daar bent u van harte welkom”, aldus het bestuur.

Zangvereniging ‘Sursum Corda’ (Verheft het hart) kon vanwege de coronapandemie haar 90-jarig bestaan niet vieren. Er kon toen geen concert gegeven worden. Dit jaar is die mogelijkheid er wel. Het koor geeft een jubileumconcert op vrijdag 25  november in de ‘Boomhofkerk’ te Gramsbergen.

Gastmusici zijn Jorrit Woudt op piano, Harry Hamer op orgel en Maurice van Dijk op trompet. De algehele leiding is in handen van onze dirigent Harold Gossen. Zij zullen er mede voor zorgen dat het een gevarieerd concert wordt, met afwisselend zang, samenzang en muziek.

De entree is gratis en het concert begint om 20.00 uur. Na afloop is er een collecte voor een eventuele vrije gift.

Tineke Eilander, Omroep NOOS

Gerelateerde berichten