Sterappelboom heeft plekje in Koppeltuinen gekregen

Kees Slingerland en Hillie Waning Vos hebben donderdag 14 april de Sterappelboom, die Hillie afgelopen november als prijs heeft ontvangen, in de Koppeltuinen in Hardenberg geplant.


Statenlid Kees Slingerland heeft 26 november 2021 namens de provincie Overijssel de Overijsselse vrijwilligersprijzen 2021 mogen uitreiken. Kees ging samen met Loet van der Heijden van Natuur en Milieu Overijssel bij Hillie op bezoek. Hillie ontving een oorkonde en VVV-bonnen. Als Groene vrijwilligster ontving zij als extraatje nog een appelboom (Sterappel) en een zakje bloembolletjes (Sterrenlook): Groene vrijwilligers zijn de sterren! Deze appelboom heeft sinds donderdag 14 april een vaste plek.

 

Omdat de boom te groot is voor haar eigen tuintje in Slagharen heeft de 63-jarige besloten deze te planten in de Koppeltuinen. Hillie is namelijk, naast vrijwilliger van Stichting Natuurbehoud Noordoost Overijssel, ook al 21 jaar vrijwilliger bij het natuuractiviteitencentrum in Hardenberg. Omdat Hillie in november net geopereerd was aan haar heup en de appelboom op dat moment dan ook de grond niet in kon is besloten dit later te doen.  Op 14 april was het dan zover. Kees en Hillie togen naar de Koppeltuinen in Hardenberg om de boom op zijn juiste plek te zetten waar deze mag groeien tot een flinke boom.


Foto: GS-Media

 


Foto: GS-Media

 

Gerelateerde artikelen