Traditionele opening van het Verrukkelijk Vechtdal aspergeseizoen

Op 12 april lanceerden bestuurders en horeca het aspergeseizoen van 2022. Burgemeester Offinga en wethouder Looman van de gemeente Hardenberg staken de eerste asperge. Vervolgens genoten alle aanwezigen van een culinaire proeverijlunch, verzorgd door de Rheezer Bistro, Herberg de Klomp en Grand Café De Fabriek. 

Start van het seizoen
Aspergewinkels Het Nijenhuis in Diffelen en Tuinderij van de Kolk in Dalfsen hebben de deuren weer geopend. De eerste asperges zijn te koop. Voor bewoners en bezoekers worden diverse activiteiten georganiseerd. Bij ’t Nijenhuis is er op tweede Paasdag het event ‘Zoek de gouden asperge’, waarmee je verrukkelijke prijzen kunt winnen. Het Vechtdal is trots op de eerlijke producten die met veel liefde en passie geteeld worden. Van grond tot aan de verrukkelijke verwerking bij lokale horeca, tot mond. Ook hier wordt de koningin van de groente alweer volop verwerkt in de lekkerste gerechten. Vechtdal Marketing zet al jarenlang met partners in op de gezamenlijke vermarkting van de korte voedselketen, aanbodontwikkeling en het versterken van samenwerkingen.

Verrukkelijk Vechtdal
Ook in een langzaam ontluikende lente biedt Verrukkelijk Vechtdal een rijk programma aan culinaire activiteiten, streekproducten, smaakarrangementen, kookconcepten en smaakroutes. Een samenwerking van verschillende partners: Vechtdal Boert Bewust, Vechtdal Producten, De Boer als Gastheer, diverse horeca en Vechtdal Marketing. Ontdek het culinaire aanbod uit het Vechtdal Overijssel en laat je smaakpapillen geprikkeld worden door al het verrukkelijks dat het Vechtdal samenbrengt. Verrassend, onverwacht en puur natuur. Kijk op www.verrukkelijkvechtdal.nl voor heerlijke recepten, smaakadressen, routes en arrangementen. Houd ook de social mediakanalen van Aspergeboerderij Het Nijenhuis, Tuinderij van der Kolk en Vechtdal Overijssel in de gaten voor verrukkelijke activiteiten en winactie rondom asperges.


Het witte goud uit het Oosten komt alweer boven de grond en dat laten Vechtdaltelers en horeca niet onopgemerkt voorbijgaan.

Gerelateerde artikelen