Laatste kanaalderby Bergentheim en Mariënberg?

VV Mariënberg reist zaterdag 15 april af naar Moscou. Het sportpark in Bergentheim uiteraard. Is dit voorlopig de laatste versie van deze klassieker in de gemeente Hardenberg en omstreken?

Het elftal van Mariënberg reist zaterdagmiddag af naar het pittoreske Bergentheim. Op vijf kilometer afstand van Mariënberg, op sportpark Moscou aan de Sportlaan 7, is voetbalvereniging Banthum de gastheer. Een wedstrijd waar supporters toch altijd weer reikhalzend naar uitkijken. Het is een echte klassieker, deze kanaalderby tussen beide dorpen. Echter het zou zo maar kunnen, dat dit voorlopig de laatste derby is. Gezien de huidige stand op de ranglijst van de 3e klasse D, zou dit zomaar eens waarheid kunnen worden.

 

Ranglijst

Beide clubs staan er nou niet bepaald florissant voor. Bergentheim staat momenteel op de 10e plek in de ranglijst. Dus voor hen is de veilige 8e plek nog aardig in zicht. Daarentegen staat Mariënberg op de 11e plek, én heeft ook nog eens 4 punten achterstand. Dus zelfs als Mariënberg wint, blijft Bergentheim een punt voorsprong houden. Als de thuis spelende club ook nog eens de 3 punten weet te houden, dan komt voor Mariënberg het degradatiespook griezelig dichtbij.

 

Aanvang

Voor de supporters kan het zaterdag nog wel eens flink nagelbijten worden. De wedstrijd op het sportpark in Bergentheim begint om 14.30 uur. Scheidsrechter is de heer Pepijn Blaak, hij zal om 14.30 uur het startsein fluiten.


Tekstverwerking: Tineke Eilander, Omroep NOOS
Bron: AD

Gerelateerde berichten