HHC Hardenberg pakt drie punten

HHC Hardenberg heeft goede zaken gedaan op eigen sportpark De Boshoek. In de wedstrijd tussen de nummer twee en nummer drie kwamen de oranje-zwarten met winst van het veld af.

HHC Hardenberg speelde zaterdag 25 februari thuis tegen De Treffers uit het Nederlandse Groesbeek. Scheidsrechter S. Dröge floot om 14.30 uur af. De ploeg uit Hardenberg is nummer 2 op de lijst en speelde tegen de nummer 3, De Treffers. Beide ploegen waren gebrand op de drie punten om hun plek bovenin de competitielijst te behouden.

Eerste helft

In de elfde minuut was de eerste kans direct een doelpunt. Na flipperkastvoetbal in de zestien van De Treffers, ving Glenn Kobussen de tweede bal op en knalde ‘m in het net: 1-0. Daarna volgde een lange periode zonder grote kansen. De gasten drongen aan en kwamen regelmatig in het doelgebied van de Hardenbergers, maar grote mogelijkheden creëerden ze niet.

Tot het moment van de goal na 31 minuten. Oussama Bouyaghlafen schoof de bal links voor de goal binnen: 1-1. Ondertussen had HHC moeite met het vinden van de aansluiting van het middenveld naar de aanvallers, waardoor ook de thuisploeg geen echte kansen kreeg.

Tweede helft

Pascal Diender greep in met een wissel in de rust. Matthijs Hardijk verving Matías Jones, waardoor Gersom Klok een controlerende rol op het middenveld kreeg. Het zorgde ervoor dat De Treffers werd gehinderd in de opbouw en HHC meer de aanval kon zoeken.

Na twintig minuten spelen in de tweede helft was het raak. Rob van der Leij kreeg de bal van Jesper Drost en schoot vanaf een meter of tien raak. Twee minuten daarna was Thomas Reinders, die een heel goede wedstrijd speelde, degene met een assist. Hardijk maakte het af: 3-1.

Competitielijst

Door de drie punten blijft HHC Hardenberg op de tweede plaats staan in de competitielijst. De Treffers is gezakt naar nummer 5 op de ranglijst.

Tekstverwerking: Tineke Eilander, Omroep NOOS
Bron: HHC Hardenberg