Stem op Vrouw van het Jaar 2023

De gemeente Hardenberg houdt ook dit jaar weer de verkiezing Vrouw van het Jaar.  Hiermee ondersteunt de gemeente het belang van Internationale Vrouwendag.

Met deze verkiezing zet de gemeente vrouwen in de schijnwerpers die een rolmodel zijn vanwege hun werk of hun maatschappelijke inzet. Kortom: vrouwen die anderen inspireren en motiveren. Uit de 37 kandidaten die zijn aangemeld, heeft de jury 3 vrouwen genomineerd: Gea van Dijk, Hilde Huijgen en Jante Oosting.

Op de website van de gemeente staan portretten van de 3 kandidaten. Inwoners kunnen hun stem uitbrengen op één van deze vrouwen. De stemmen van inwoners en de stemmen van de jury bepalen samen wie Vrouw van het Jaar 2023 wordt. De jury bestaat uit: Ineke van der Logt (Vrouw van het Jaar 2021), wethouder Linda Verschuur, fractievoorzitters gemeenteraad Simone Hof, Elma Soeten en Annie Kelder, gemeentesecretaris Ida Oostmeijer en communicatieadviseur Odette Anbergen.

 

Vrouwen verbinden

Wethouder Linda Verschuur: “In 2022 sloegen we de verkiezing over. Maar dit jaar zetten we inspirerende vrouwen weer in de schijnwerpers. Want voor andere vrouwen en meiden is het belangrijk dat zij zien waar vrouwen toe in staat zijn. Vooral als je die voorbeelden niet direct in je omgeving hebt. De verkiezing is dan ook vooral bedoeld om hier op een positieve manier aandacht voor te vragen. We hopen op veel stemmen op de 3 genomineerden en veel publiek bij de feestelijke en inspirerende avond op 8 maart.”

 

Feestelijke uitreiking tijdens Internationale Vrouwendag

Tijdens een feestelijke en inspirerende avond op woensdag 8 maart wordt bekendgemaakt wie de Vrouw van het Jaar 2023 is geworden. Naast de verkiezing is er een interessant programma met vrouwelijke sprekers. Zo vertelt cardioloog José Drost Saxenburgh Medisch Centrum over het vrouwenhart. En brandweervrouw Gine Olde Egberink geeft een inkijkje in haar vrijwilligerswerk bij de post Slagharen. Daarnaast is er muziek van troubadour en muzikant Dorothee Spijker.

 

Stemmen kan tot en met 5 maart

Iedereen kan tot en met zondag 5 maart stemmen op een van deze vrouwen. Op woensdag 8 maart wordt de Vrouw van het Jaar 2023 bekend gemaakt. Dit gebeurt tijdens een feestelijke avond in De Gashouder in Dedemsvaart. Vanaf 19.30 uur is de inloop. Om 20.00 uur start het programma.

 


Tekstverwerking: Tineke Eilander, Omroep NOOS

Gerelateerde berichten