Hammink wint snertwedstrijd in De Krim

Jan Hammink uit Almelo heeft zaterdag de snertwedstrijd in De Krim gewonnen. De traditionele wedstrijd werd gevist in de Lutterhoofdwijk in De Krim. De wedstrijd wordt ieder jaar traditiegetrouw georganiseerd door HSV B&O uit Bergentheim en HSV De Dobber uit Hardenberg. 

Er waren 33 deelnemers die zaterdag verdeeld werden over twee vakken; het A-vak en B-vak. Het was volgens de organisatie prachtig visweer. De vissers hadden er wel trek in. De vakken waren gescheiden door een simpel loopbruggetje.

 

Echter, het opvallende was, dat er in het A-vak veel minder vis werd gevangen dan in het B-vak. In het A-vak werd ruim de helft minder gevangen  dan in het B-vak. In het A-vak werd in totaal 22.310 gram vis gevangen, terwijl in het B-vak maar liefst 57.010 gram vis is gevangen.

 

De grote winnaar zat dan ook in het B-vak. Dat was Jan Hammink uit Almelo, hij heeft 8.270 gram vis aan de haak geslagen. Het A-vak werd gewonnen door S. Mol uit Zuidwolde. Mol hengelde 3.740 gram vis uit het water. Na afloop werd er in het clubhuis van de Dobber in Hardenberg uiteraard een kom snert gegeten en werden de prijzen uitgereikt door Jan Geertman.

 

Tineke Eilander, Omroep NOOS
Foto’s: HSV De Dobber

 

Gerelateerde berichten