Speel-o-theek Hardenberg is verhuisd

Speel-o-theek Tjoek Tjoek is verhuisd en is nu te vinden in het pand van InBeeld aan de Voorstraat 35 in Hardenberg. De speel-o-theek wordt gerund door vrijwilligers, maar de openingstijden waren vrij beperkt. Daarom ondersteunt InBeeld per 1 november de stichting met onderdak en de uitleen van het speelgoed.

Voor kinderen is spelen een belangrijke vorm van ontspanning. Spelen is bovendien belangrijk voor de ontwikkeling van het kind. Door te spelen leren kinderen hoe de wereld in elkaar steekt en verwerven ze kennis en vaardigheden. Alleen, goed speelgoed is behoorlijk prijzig. Bovendien spelen kinderen soms maar een betrekkelijk korte periode met bepaald soort speelgoed. Lenen is dan een prima alternatief. Het werkt net als bij een bibliotheek, maar dan voor speelgoed.

 

Locatie

De speel-o-theek is vanaf 1 november te vinden aan de Voorstraat in Hardenberg en is nu geopend tijdens de openingsuren van InBeeld. Dat is van maandag tot en met vrijdag van 10.00-16.00 uur. Mocht InBeeld in de toekomst langer open gaan, dan geldt dit ook voor de speel-o-theek. Carla Kampman, manager mens en ontwikkeling bij InBeeld, zet zich in voor alle groepen van de bevolking van Hardenberg. Zij is trots de speel-o-theek te mogen helpen, om de inwoners en dan met name de kinderen nog meer te bedienen.

“Hiermee krijgen ook gezinnen met een kleine portemonnee de gelegenheid om lekker te kunnen spelen. Door de uitleen draag je bij aan een klimaatneutraal leven omdat je het speelgoed niet zelf hoeft aan te schaffen en wanneer uw kind ermee uitgespeeld is dit weggooit. Het is een ideale om speelgoed uit te zoeken dat bij de leeftijd van het kind past. Er is voor ieder wat wils, van computerspelletjes tot een poppenwagen,” zegt Carla.

 

Lidmaatschap

Door de speel-o-theek kunnen kinderen zonder hoge kosten met veel soorten speelgoed kennismaken. Uiteraard is een lidmaatschap nodig om spullen te mogen lenen. Om lid te worden kun je langskomen op locatie. De speel-o-theek is bedoeld voor kinderen van 0-12 jaar, ouders, opa’s en oma’s, gastouders en oppas. Belangrijk is dat speelgoed weer schoon en compleet ingeleverd wordt. Een item reserveren behoort tot de mogelijkheden.

 

Tineke Eilander, Omroep NOOS
Foto’s: Bas Schipper, Omroep NOOS

Gerelateerde berichten