Nominaties Twente Short zijn bekend

Er zijn 11 films genomineerd die meedingen naar het Gouden Boeskoolmenneke 2022. Een deskundige jury, bestaande uit Ronald Voort, Herman Reckman en Niels Bourgonje heeft de films geselecteerd. De films zullen op zondag 6 november, tijdens de zesde editie van Twente Short, vertoond zullen worden in Stadstheater De Bond in Oldenzaal.

Filmhuis Oldenzaal houdt de zesde editie van Twente Short, hét festival in Twente voor de korte film. Filmmakers uit heel Nederland doen mee aan Twente Short. Het zijn films uit elk filmgenre. Voorwaarde voor de deelnemers is dat de film maximaal 10 minuten duurt. Tijdens Twente Short maakt de jury de winnaars bekend van het gouden, het zilveren en het bronzen Boeskoolmenneke. Daarnaast wijst de jury de winnaar aan van de Stimuleringsprijs. Het publiek bepaalt tot slot welke deelnemer met de Publieksprijs van Twente Short naar huis gaat.

De genomineerde films dingen mee naar het Gouden Boeskoolmenneke 2022 :

 1. De Morgenstond – Isabel Koens
 2. Honkvast – Barbara de Baare
 3. Geen gordijnen – Yannic Nierkens
 4. Directed by – Chiara Pastoor
 5. Wakker – Michiel Kole
 6. DAVAI – Julian Stegehuis
 7. Watched – Iris Kouwenberg & Shabnam Kermani
 8. Quarterlife Cruisers – Karlijn Koel
 9. Het verborgen reisbureau van oom Tahar – Chris Frieswijk
 10. Schuld – Patrick Carelsz
 11. Panorama – Daniël Beckers

 

Deze films worden op zondag 6 november getoond tijdens een feestelijk en afwisselend programma. De zaal gaat open om 13.00 uur. Wethouder Murat Yildirim opent Twente Short, waarna de films te zien zijn. Na de pauze is er een presentatie door animatiestudio Job, Joris & Marieke over hun werk. Hun korte animatiefilm A Single Life werd in 2015 genomineerd voor een Oscar. Aan het slot van het programma maakt de jury de prijswinnaars bekend. Het aanwezige publiek mag bepalen wie de publieksprijs krijgt.

 

Er zijn nog kaarten verkrijgbaar bij Stadstheater de Bond of via de website www.filmhuisoldenzaal.nl.
Meer informatie over het Twente Short en het Filmfestival Oldenzaal is te vinden op dezelfde website.

 

Tineke Eilander, Omroep NOOS

 

Winnaar Gouden Boeskoolmenneke 2021: AERTS

Gerelateerde berichten