Gramsbergen troeft Vroomshoopse Boys af

Was Vroomshoopse Boys nu zo slecht of was Gramsbergen zo goed? Gramsbergen speelde gedisciplineerd en sloeg toe op momenten dat Vroomshoop even niet bij de les was. De Groen-witten moesten het zaterdag in Vroomshoop doen zonder Jager en Van der Veen. Met de vervangers, waaronder de goed spelende Ruben Meijerink, stond er een team op de mat dat twee keer 45 minuten uitstekend presteerde.

Eerste helft

De eerste 10 minuten was het aan beide kanten even aftasten hoe beide trainers de hazen lieten lopen. Dat resulteerde in wat kleine kansen aan beide zijden. Er ontspon zich een aardige strijd in een hoog tempo en dat leverde Gramsbergen in de 12e minuut al het eerste doelpunt op. Met een steekbal bracht Jorn Kremer David Houtman in stelling die daardoor alleen voor de keeper kwam te staan. In een gelijke eerdere situatie werd Houtman terug gefloten wegens buitenspel, maar nu was het wel raak voor de snelle 0-1 voorsprong. Binnen 2 minuten was het alweer raak, nu via een fanatische omschakeling en daaruit vloeiende aanval.

Het was Roy Seinen die loepzuiver de doorlopende Houtman bereikte en weer was het raak (0-2). Gramsbergen bleef zijn eigen spelletje spelen en hield het tempo in de wedstrijd, maar dat deed eigenlijk Vroomshoop ook die na de 2-0 achterstand een tandje bij moest schakelen om het tij (nog) te keren. Het was wel duidelijk dat Vroomshoop zich nog lang niet gewonnen gaf en het had in de 45e minuut zomaar 1-2 kunnen zijn ware het niet dat de lat redding bracht.

Tweede helft

In de 2e helft het zelfde spelbeeld met goed voetbal in een hoog tempo en veel lopende spelers in de omschakeling. Het was Gramsbergen die het eerst weer toesloeg in de 69e minuut. Nu via de penaltystip nadat Gerwin Reinders op de achterlijn aangetikt werd door de keeper van Vroomshoop. Het was Stef Schuurman die met een strak schot voor de 0-3 tekende.

Gramsbergen rook meer en bleef de tegenstander onder druk houden en slechts 3 minuten na de strafschop was het weer raak. David Houtman, de plaag voor Vroomshoop deze middag, doet verdienstelijk storend werk en loopt alleen richting keeper. Hij legt de bal breed neer en het is de meegelopen Nick Leferink die de bal in het lege doel schuift voor de 0-4. Een kleine beloning voor het harde werken van Vroomshoop is er in de 77e minuut. Een schot van Levi Aitink werd niet goed gekeerd door keeper Jur Kosters en viel via de vuisten achter hem in het doel. (1-4)

Slotakkoord

Het slotakkoord was voor SV Gramsbergen. In de 88e minuut bekroont David Houtman deze wedstrijd met zijn derde treffer van de middag door onhoudbaar vanaf de 16 meter de bal onder in de hoek te schieten. Zo eindigde de wedstrijd op de kille en koude Bosrand met 1-5. Het was een teleurstellend duel voor Vroomshoopse Boys, dat de eerste thuisnederlaag van dit seizoen leed.

Verslag gemaakt door: Henk Reins