Gramsbergen bekert verder na ruime thuiszege

SV Gramsbergen bekert verder na een doelpuntrijke ontmoeting donderdagavond met VV Manderveen. Tegen een energiek en met veel passie spelend Manderveen heeft Gramsbergen een ruime thuiszege behaald in de 1e knock-out ronde van het bekertoernooi.

Intro

De selectie van trainer Stephan Rahantoknam trad dit keer aan zonder Kelvin Jager, Carlo Alfring, Nick Leferink en Elwin van der Veen. Daardoor kregen o.a. Ruben Meijerink en de teruggekeerde Melvin Willems vanaf de eerste minuut volop speeltijd. Dankzij een hoger tempo en meer druk na rust werd pas in het 2e bedrijf het verschil gemaakt met de Twentse 4e-klasser. Bij de groen-witten was wederom Roy Seinen spekkoper. Met zijn drie treffers verdreef hij Maarten Tromp definitief van de eerste plaats als topscorer allertijden.

Eerste helft

Na 17 minuten valt de openingstreffer. Een Manderveen-speler maakt hands in het strafschopgebied. Roy Seinen schuift de toegekende strafschop overtuigend in de hoek: 1-0. Laconiek verdedigen bij Gramsbergen leidt vrij snel de gelijkmaker in. Kevin Huzink produceert vanaf zo’n 30 meter een op het oog houdbaar schot. Echter de bal verdwijnt over de grabbelende handen van doelman Jur Kosters in de goal voor de 1-1. Gramsbergen heeft gelijk het antwoord klaar. Na een aanval over de linkervleugel valt een lange voorzet precies op het voorhoofd van spits Roy Seinen. Met een snoekduik verdwijnt de bal achter de kansloze doelman in de uiterste hoek. Even later opnieuw een aanval die na een vlotte combinatie door het centrum keurig wordt afgerond door Jorn Kremer. Ruststand 3-1.

Tweede helft

Na de thee, met Patrick Matel in de achterste linie voor Lars Kieft, schroeft Gramsbergen het tempo op. Dat levert diverse kansen op en veel aanvallen. Na een uur spelen valt de 4-1. Een voorzet van Wouter Schuldink wordt ongelukkig in eigen doel gelopen, 4-1. Dan gaat het hard. Een voorzet van David Houtman wordt door Roy Seinen met het hoofd gepromoveerd tot treffer, 5-1. Roy’s derde van de avond. Even later staat het 6-1 als Wouter Schuldink een keurig teruggelegde bal van Meijerink binnen werkt. Tien minuten voor tijd weet David Houtman het net te vinden en tekent voor de 7-1.

Slot

Het mooiste doelpunt van de avond valt echter aan de andere kant te noteren. Manderveen mag op 30 meter schuin voor het doel een vrije trap nemen. Joris Wesselink krult de bal met uiterste precisie in de bovenhoek. Een prachtige trap en Jur Kosters volledig kansloos.  Even later vindt scheidsrechter Kuipers het welletjes en bekert Gramsbergen verder. Eindstand 7-2.

De toeschouwers die de moeite hadden genomen naar ’t Hoge Holt te komen zagen een makkelijk spelend Gramsbergen. De ploeg die met name na rust het verschil wist te maken en dit uitdrukte in een ruime zege.

Tekst: Tineke Eilander, Omroep NOOS
Bron: Albert van der Veen, SV Gramsbergen