Vragen over wonen en/of werken in Duitsland?

Het EUREGIO-spreekuur is er voor u als u vragen heeft over wonen en/of werken in Duitsland. Er zijn diverse data, maar ook plaatsen waaruit u kunt kiezen.

Wilt u uw persoonlijke situatie met betrekking tot grensoverschrijdende kwesties bespreken met een adviseur van het GIP of het Finanzamt (de Duitse belastingdienst)? Op de EUREGIO-spreekuren staan de adviseurs van het GIP EUREGIO klaar voor al uw grensoverschrijdende vragen. Ook is er een medewerker van het Duitse Finanzamt aanwezig voor informatie over grensoverschrijdende belastingzaken.

 

De spreekuren vinden plaats van 16.30 tot 18.30 uur. U kunt in Hardenberg terecht op 6 december, in Nordhorn nog op 25 oktober en 20 december.
U kunt zelf een afspraak inplannen via grenzinfo.eu en dan op de betreffende locatie klikt. Dit kan vanaf één maand voor aanvang van het spreekuur. Dan kiest u voor een tijdstip. Is er geen tijdstip beschikbaar, dan zit het spreekuur vol.

Komt u er niet uit, dan kunt u ook telefonisch contact opnemen met het GrensInfoPunt. De adviseurs van het GrensInfoPunt EUREGIO zijn niet direct telefonisch bereikbaar. Als u uw vragen via het contactformulier of per e-mail stuurt, kunnen zij uw vragen beantwoorden of telefonisch contact met u opnemen.

Tekst: Tineke Eilander, Omroep NOOS
Bron: GrenzInfo

Gerelateerde artikelen