Seinen topscorer van SV Gramsbergen

Naar alle waarschijnlijkheid is Roy Seinen op dit moment topscorer allertijden van SV Gramsbergen, laat SV Gramsbergen weten. Dit is niet met zekerheid te zeggen omdat er nooit een scorelijst is bijgehouden. De statistiek ‘Topscorer allertijden’ heeft binnen de Groen-witte familie nooit echt een prominente plek gehad. Simpelweg omdat het nooit is bijgehouden.

Harm Evers

Toch is er een aantal personen geweest die zich, zonder het waarschijnlijk zelf te weten, topscorer allertijden van deze club hebben mogen noemen. De eerste speler, zover bekend uiteraard, die echt prominent van zich laat horen als doelpuntenmaker is Harm Evers. De vader van DJ en zanger Edwin Evers, maakte tussen 1950 en 1956 veertien doelpunten. Tot op heden is hij ook de maker van de oudst bekende hattrick in het eerste elftal (24/2/1951; SV Gramsbergen – B.C.S.V.(Borne): 5-1). Vanaf begin jaren ’60 stromen er vanuit de jeugd steeds meer talenten door in de senioren-elftallen.

Berend Jan Spijkers, Evert Beenen en Bennie Jonkeren

Een drietal spelers in het bijzonder zou zich in de daaropvolgende seizoenen op de doelpuntenladder gaan roeren. Dat zijn Berend Jan Spijkers, Evert Beenen en Bennie Jonkeren. Vanaf mei 1964 weet Berend Jan Spijkers 27 keer het net te vinden. Op 23 maart 1968 wordt hij ingehaald door wijlen Evert Beenen. De derde speler met een neusje voor het doel is Bennie Jonkeren. Hij weet op 7 oktober 1972 (vleugel)spits Evert Beenen te passeren en zijn score in de seizoenen erna verder uit te bouwen tot 46 doelpunten. Beenen neemt op 2 april 1977 de ‘kroon’ weer over. Hij maakt in totaal 53 doelpunten. Hij mag zich, met terugwerkende kracht, de enige speler noemen die de eretitel twee keer in bezit heeft gehad.

Henk Kroezen

Op 17 maart 1984 scoort Henk Kroezen in de wedstrijd tegen DKB ’44 zijn 54ste doelpunt, waarmee hij Beenen weet te passeren. Tot het einde van zijn actieve carrière in het 1e elftal weet hij zijn score verder uit te bouwen tot exact 100 doelpunten. Op 28 maart 1992 werd hij de eerste speler die deze magische grens wist te bereiken. Henk Kroezen was tevens degene die de titel van topscorer het langst heeft mogen dragen, namelijk van 17 maart 1984 tot 29 september 2007. Iets meer dan 23 jaar dus.

 

Maarten Tromp

Zijn opvolger, Maarten Tromp, werd de 2e speler die de magische grens van 100 doelpunten wist te bereiken. En Maarten ging nog een stapje verder. Op 14 april 2012 werd hij zelfs de eerste speler die 150 doelpunten wist te scoren, iets wat nog niemand bij SV Gramsbergen heeft weten te presteren.

 

Roy Seinen

Op 10 mei 2014 maakte Maarten z’n laatste doelpunt in het eerste elftal, waarmee de eindstand voor Tromp op 154 doelpunten is vastgesteld. En tijdens deze wedstrijd werd Tromp gewisseld door het nieuwste doelpuntenkanon Roy Seinen. Seinen maakte in die wedstrijd, op 10 mei 2014, zijn eerste officiële doelpunt. En in de wedstrijd tegen Manderveen op donderdag 20 oktober 2022, is door Roy Seinen het aantal van 154 doelpunten reeds bereikt. Daarmee is hij momenteel, vrijwel zeker, topscorer van SV Gramsbergen.

 

Juichen is belangrijkst

“Doelpuntenmakers met elkaar vergelijken is een lastige kwestie”, volgens SV Gramsbergen. “Deze topscorers speelden in verschillende tijden met daaraan gekoppeld verschillende niveaus. Uiteindelijk is elk doelpuntenaantal gemaakt door deze spelers een bijzonder aantal. Wat buiten kijf staat is dat deze spelers menig Groen-witsupporter heeft doen juichen door de jaren heen. Dat wordt wel als het belangrijkste ervaren”, aldus SV Gramsbergen.

 

Tekst: Tineke Eilander, Omroep NOOS
Bron: Marjan Pieper, SV Gramsbergen

 

Gerelateerde berichten