Eredivisiescheidsrechter komt naar Nijverdal

Eredivisiescheidsrechter Sander van der Eijk uit Amstelveen komt dinsdag 17 januari naar SNO Nijverdal. Sander zal vertellen over zijn carrière als internationaal arbiter.

Scheidsrechtersvereniging SNO Nijverdal is druk bezig om nieuwe potentiële (assistent) scheidsrechters te werven, aangezien er een tekort is aan goede (KNVB) arbiters. Daarom heeft de vereniging eredivisiescheidsrechter Sander van der Eijk ingehuurd om een clubavond in te vullen. Hij is een voorbeeld voor de nieuwe generatie. SNO Nijverdal hoopt hiermee uiteraard op een hoge opkomst.

Sander van der Eijk mag zich sinds 2022 International noemen! Sander zal deze avond meer vertellen over zijn carrière en zal een nadere toelichting geven over hetgeen er allemaal bij komt kijken om als arbiter op dit hoge niveau actief te kunnen zijn. Daarnaast zal hij ook stilstaan bij de rol van een scheidsrechtersvereniging en de rol van een VAR.

 

Video Assistant Referee

De Video Assistant Referee (VAR) is een scheidsrechter die, buiten het veld, de arbitrage kan ondersteunen in het nemen van beslissingen tijdens de wedstrijd. Dit doet hij met behulp van beelden van de aanwezige camera’s in het stadion. Diverse VAR-situaties zullen door Sander dan ook uitvoerig worden besproken, zodat iedereen zich een goed beeld kan vormen bij wat er allemaal bij komt kijken om als VAR op een juiste wijze je werk te kunnen doen.

Kortom! Het belooft volgens SNO een zeer interessante avond te worden. De inloop is vanaf 20.30. Om 20.45 uur zal Sander beginnen met zijn presentatie! Mocht je als (club)(assistent) scheidsrechter uit de regio deze avond willen bijwonen, neem dan contact op met Maurice Paarhuis. Graag een e-mail sturen naar: maurice-paarhuis@hotmail.com. Aangezien SNO toch wel een hoge opkomst verwacht, dienen ‘externen’ zich vooraf aan te melden!

 

De vaste trainingsaccommodatie van SNO is:

NKC’51 – Sportpak Gagelman
Sportlaan 1
7443 RC Nijverdal

Tekstverwerking: Tineke Eilander, Omroep NOOS
Bron: Bestuur SNO Nijverdal

 

Gerelateerde artikelen