Café De Herberg geeft lokaal talent een podium

Café De Herberg in Ommen geeft lokaal talent een podium. Het café was zondag 8 januari dan ook het middelpunt in Overijssel om het nieuwe jaar te beginnen met een stevige middag met twee rock bands.

Het is inmiddels een traditie geworden dat in café De Herberg ieder eerste weekend van het nieuwe jaar de band Undawn het jaar opent met een optreden. De laatste twee jaar kon dit niet doorgaan vanwege corona. Toch was de band zondag terug als nooit tevoren. Dat was horen en te zien. De zaal was tot de nok toe gevuld.

 

Er is in de tussentijd flink geïnvesteerd in De Herberg. De Herberg bestaat al sinds 1741 en sinds 2009 heeft Hans van Lingen het café overgenomen. Dat muziek zijn passie is, kun je goed zien. Hans heeft het pand naast het café overgenomen, dat sinds juli 2022 is omgedoopt tot een waar muziekpodium. Er komen vrijwel wekelijks bands spelen. Deze kunnen dan optreden vanaf een professioneel podium. Er is zelfs een balkon waarvan je de zaal mooi kunt overzien.

 

Twee bands:

Reality Spill

Zondag 8 januari waren er twee bands die de zaal deden rocken. In het voorprogramma gaf de band Reality Spill een optreden. Dit is een band die een jaar geleden is opgericht en bestaat uit vier jonge enthousiaste muzikanten uit Overijssel. Te weten, twee bandleden uit Deventer, één uit Zwolle en één uit Ommen. Reality Spill weet metalcore, death metal en nu-metal op zo’n manier tot een originele sound te brengen, zoals je maar zelden hoort. Zeker een band waar toekomst in zit.

 

Undawn

De Melodic metalcore band Undawn, was traditiegetrouw ook te beluisteren in De Herberg. Undawn is een band met vier leden, die ook allemaal afkomstig zijn uit Overijssel. Eén bandlid uit Genemuiden, twee uit Zwolle en één uit Dedemsvaart. Deze band staat bekend om het feit, dat zij in staat is om de bezoekers flink op te zwepen om zo even helemaal los te gaan. Stevig grunts worden afgewisseld met melodische tonen, welke ondersteund worden door professionele gitaarsolo’s. Inmiddels bestaat Undawn 15 jaar en heeft vorig jaar in Afas Live mogen spelen. Toch is een zaal als De Herberg voor deze band zeker niet te min.

 

Vader geworden

Leon Kloosterman, de gitarist van Undawn, had toestemming van het thuisfront om deze middag te spelen. Enige spanning was wel aanwezig omdat hij op het punt stond om vader te worden. Leon heeft deze show ook niet kunnen uitspelen, want tegen het einde werd hij opgeroepen direct naar huis te komen. De zaal maakte gelijk ruim baan, zodat hij zo snel mogelijk naar buiten kon. Diezelfde avond is hij nog vader geworden van een dochter genaamd Rumi. Voor Leon een optreden om nooit te vergeten.

 

Dit soort podiums, zoals café De Herberg in Ommen geeft, zijn een verrijking voor de regio. Podiums waar jong en oud welkom zijn om de liefde voor muziek te mogen beleven. Er worden telkens verschillende muziekgenres aangeboden.

 

Tekstverwerking: Tineke Eilander, Omroep NOOS
Foto’s: Bas Schipper, Omroep NOOS

Gerelateerde berichten