Positieve Gezondheid en leven met kanker

In het Vechtgenotenhuis wordt dinsdag 22 november de lezing Positieve Gezondheid en leven met kanker gehouden. Deze wordt verzorgd door Frederik Jaspers Faijer, fysiotherapeut bij De Haere voor fysio- en ergotherapie en gezond leven.

Kanker zet het leven van mensen grondig op de kop. De diagnose is meestal een keiharde ‘lifechanger’ waar (ex-)patiënten en hun naasten hun eigen weg in moeten zoeken. Die weg is voor iedereen anders, een vaste route is er niet en een eenduidige eindbestemming evenmin. Wat er wél is, zijn verschillende inzichten waarin mensen houvast kunnen vinden. Zoals positieve gezondheid: een andere, bredere benadering van gezondheid, waarbij het minder gaat om wat niet (meer) kan, maar vooral om wat wél kan.

 

Op uitnodiging van het Vechtgenotenhuis geeft fysiotherapeut Frederik Jaspers Faijer van De Haere een presentatie over Positieve Gezondheid. En hoe deze benadering in de afgelopen tien jaar de basis is geworden waarop hij en zijn collega’s werken. Als fysio- en ergotherapeuten zien zij dagelijks mensen die worstelen met klachten of aandoeningen. Sommigen zullen herstellen, anderen niet. Maar altijd geldt: een mens is méér dan zijn ziekte of beperking. Door de focus te verleggen van zorg en ziekte naar gedrag en gezondheid, voelen veel mensen zich letterlijk beter.

 

Hoe deze manier van denken wordt overgebracht en in de praktijk succesvol wordt toegepast legt Frederik Jaspers Faijer uit op dinsdag 22 november in het Vechtgenotenhuis, Beerzerweg 5D te Ommen. Inloop vanaf 19.15 uur, het programma start om 19.30 uur.

 

Bio:
Frederik Jaspers Faijer (45) is fysiotherapeut en maatschapslid van Top Health Groep (THG), de overkoepelende organisatie van De Haere, Fyon en De Akker voor fysiotherapie, ergotherapie en gezond leven in Salland, Twente en Noord-Veluwe. De rol van ‘ambassadeur van Positieve Gezondheid’ is op zijn lijf geschreven; hij werkte al volgens deze benadering voordat het begrip tien jaar geleden in Nederland werd geïntroduceerd door arts en grondlegger Machteld Huber en wordt regelmatig gevraagd als gastspreker bij congressen en symposia. Zijn volgende stip op de horizon: de gezamenlijke ontwikkeling van het toekomstige equivalent van het ziekenhuis – het Gezondheidshuis.

Tineke Eilander, Omroep NOOS
Bron: Vechtgenotenhuis Ommen

 

Gerelateerde berichten