Verkiezingsdrama, 50Plus komt niet in de gemeenteraad

50Plus komt niet in de Hardenbergse gemeenteraad. Gijs Schuurman heeft laten weten dat hij dinsdag 22 maart de partij vaarwel heeft gezegd. Met zijn zetel begint hij een nieuwe partij genaamd Lokaal Hardenberg.

Dat Gijs als lijsttrekker en fractievoorzitter van de partij zo gemakkelijk vaarwel zegt, is Wim Sekeris in het verkeerde keelgat geschoten. Sekeris is de tweede op de lijst van 50Plus en hij verwijt Schuurman nu van frauduleuze praktijken. Volgens Sekeris gaat het de heer Schuurman alleen maar om het geld en heeft hij met voorbedachte rade 50Plus de rug toegekeerd. “Hij laat de kiezers keihard vallen evenals de partij, maar ook heeft hij zelfs zijn dochter Hanneke in dit bedrog meegetrokken”, vertelt Wim.

 

Gijs Schuurman heeft te kennen gegeven dat hij inderdaad is opgestapt. Maar laat hij daarmee de 50Plus-kiezers niet vallen? “Nee”, was het antwoord van de voormalig fractievoorzitter van 50Plus, “ze hebben op mij gestemd.” Of hij ook plannen heeft om standpunten van 50Plus mee te nemen naar zijn nieuwe partij wilde hij niet op ingaan. “Ik ga hier pas op in na de beëdiging op 30 maart.”

Volgens Gijs Schuurman wil Wim Sekeris alleen maar de baas spelen in de partij waardoor onenigheid tussen de twee is ontstaan. “Hij gedraagt zich als een 81-jarig kind en moet maar in de zandbak gaan spelen. Verder wil ik er nu niets over kwijt”, besluit Gijs.

50Plus is de verkiezingen begonnen met 5 leden. Twee leden, nummer vier en vijf op de lijst, zijn maandagavond al opgestapt. Zij konden zich niet meer conformeren met de ambities van de fractie. Gijs is dinsdag opgestapt en start samen met zijn dochter de partij Lokaal Hardenberg op. Alleen Wim Sekeris is nu nog lid van 50Plus Hardenberg.

Gerelateerde berichten