Gijs Schuurman terug als fractievoorzitter 50Plus

De afgelopen dagen was er enige onduidelijkheid over de politieke toekomst van 50Plus in de gemeenteraad van Hardenberg. Dit was veroorzaakt door het opstappen van Gijs Schuurman, het gekozen raadslid voor deze partij. Nu komt Gijs toch weer terug als fractievoorzitter van 50Plus. 


Vanuit de Hardenbergse fractie is hulp ingeroepen van het landelijk bestuur van de partij om eens in gesprek te gaan met Schuurman. Uit dit gesprek, dat maandagavond plaatsvond, kwam naar voren dat er vooral sprake was van miscommunicatie tussen de direct betrokkenen in de 50Plus-fractie van de gemeente Hardenberg. Het besluit om toch weer definitief voor 50Plus te kiezen is door Gijs Schuurman genomen na dit gesprek met Peter Schut, voorzitter van het hoofdbestuur van 50Plus.

 

Schuurman voelt zich door het gesprek met Schut gesteund om toch verder te gaan als fractievoorzitter van 50Plus, de partij waar hij zich altijd mee verenigd heeft: “Voor mij en mijn dochter Hanneke een enorme stimulans om ons werk in Hardenberg voort te zetten in het belang van alle inwoners en die van de senioren in het bijzonder.”

 

Landelijk 50Plus
Een woordvoerder van 50Plus uit Den Haag laat weten: “Als het ging om de standpunten, dan was de actie van Gijs niet meer terug te draaien. Dit keer ging het vooral om teleurstelling binnen de partij, waardoor er heftige emoties vrijkomen. Dit is allemaal uitgesproken. Gijs is 50Plus en dat vindt hijzelf ook. Wij vinden het knap dat hij het aandurft om terug te komen op zijn besluit en terug te keren naar 50Plus Hardenberg. Het gaat om onze  kiezers.”

 

Hoe nu verder met Wim Sekeris?
Of Sekeris zich dan nog wel thuis voelt in een dergelijke partij en of er nu geen loopgravenoorlog dreigt? “Ik vind het nu nog te vroeg om mijn conclusies te trekken. Dan zou ik handelen in emotie en dat is nooit goed. Ik laat dit eerst rustig bezinken en wil op korte termijn rond de tafel met het provinciaal partijbestuur”, laat Sekeris aan RTV Oost weten.
“Ik blijf tot op heden lid van 50Plus, zoals ik maandagavond ook in de uitzending van Vechtdal Politiek bij Omroep NOOS heb verteld. Ik blijf mij inzetten voor iedereen die op onze partij heeft gestemd. Of ik nog met Gijs kan samenwerken ligt aan hem, als ik nu zou opstappen zou ik net zo erg zijn als of zelfs nog erger dan Gijs,” laat hij omroep NOOS weten.

De nieuwe raadsleden worden woensdag 30 maart 2022 beëdigd.

 

Gerelateerde berichten