Pittige Rockavond in Kloosterhaar: “Gasoline Station” en “Bleach Nirvana” Nemen Publiek Mee op Een Muzikale Tijdsreis

Afgelopen zaterdag bracht het lokale dorpshuis in Kloosterhaar een avond vol muzikale nostalgie met twee geweldige tribute- coverbands. Het feest begon met de opzwepende klanken van Gasoline Station, een rock- en coverband met diepgewortelde roots in Hardenberg. De band ontsproot in 2003 aan het tankstation van Ludwig de Groot aan de Bruchterweg in Hardenberg, en die naam bleef hangen. Gasoline Station wist het publiek te betoveren met tijdloze rockklassiekers.

Om klokslag 23:00 uur nam Bleach het stokje over, een Nirvana tribute-band die het legendarische grunge-geluid nieuw leven inblaast. Na het tragische einde van Nirvana in 1994 voelden bassist Krist Novoselic en drummer Dave Grohl dat de wereld een van haar meest invloedrijke bands had verloren. Gelukkig is er Bleach, de Bredase band die de hoogtijdagen van de grunge doet herleven. De band Wake, met Tim van Bokhoven op gitaar en zang, Jasper van der Hoeven op bas en zang, en Silvester van Rijckevorsel op drums, heeft al sinds 2006 menig podium in Breda en omgeving doen daveren met hun rauwe gitaarrock.

In de zomer van 2009 besloot dit trio hun eigen werk tijdelijk opzij te zetten en zich volledig te richten op het repertoire van hun muzikale helden, Nirvana. Ze hebben dit met grote toewijding aangepakt, niet alleen oefenend op de muzikale structuren en geluiden, maar ook de bewegingen van Kurt Cobain, Krist Novoselic en Dave Grohl grondig bestuderend om een levensechte imitatie te brengen. De gelijkenis tussen Tim en Cobain, in stem en linkshandigheid, was altijd al opvallend, maar in Bleach komt deze overeenkomst pas echt tot zijn recht.

De avond met Gasoline Station en Bleach bracht niet alleen een eerbetoon aan legendarische bands, maar gaf het publiek ook de kans om de tijd even terug te draaien naar de hoogtijdagen van de rockmuziek. Het dorpshuis trilde op zijn grondvesten en herinnerde iedereen aan de tijd dat rock ‘n’ roll de wereld regeerde.

 


Tekstverwerking: Bas Schipper, Omroep NOOS
Foto’s: Bas Schipper

Gerelateerde berichten