Omwonenden Oud-Bergentheim Verdeeld over Komst Oekraïense vluchtelingen

De plaatsing van 14 chalets voor Oekraïense vluchtelingen op de Hardenbergerweg 14a in Oud-Bergentheim zorgt voor gemengde reacties bij de omwonenden. De chalets, die inmiddels afgelopen week zijn geplaatst op de voormalige camperplaats (Schöttinck), zullen de komende vijf jaar bewoond worden.

Recentelijk heeft de gemeente Hardenberg een vergunning verleend voor de plaatsing van de chalets. Volgens het college waren er geen belemmeringen vanuit de omgeving voor de komst van de Oekraïense vluchtelingen. Echter, sommige omwonenden voelen zich niet voldoende betrokken bij de besluitvorming en uiten hun zorgen over de manier waarop de plannen zijn gecommuniceerd.

“We zijn niet goed op de hoogte gebracht,” aldus een bewoner. “De start had wat netter gekund. We hopen dat de komst van de Oekraïners geen overlast met zich meebrengt, maar we vrezen ervoor en weten niet goed waar we dan moeten aankloppen en of er naar ons geluisterd wordt.”

Er zijn ook positieve geluiden onder de omwonenden. “Het is goed dat we iets doen voor de Oekraïners,” zegt een andere bewoner. “We hopen dat we op een goede manier met elkaar samen kunnen leven.”

De chalets worden op dit moment bewoonbaar gemaakt. Het is nog niet bekend wanneer de eerste Oekraïense vluchtelingen hier zullen intrekken.

De omwonenden wensen anoniem te blijven.

Gerelateerde berichten