Noam mag skatebaan in Heemse openen

CBS De Vlinder in Heemse heeft sinds kort een skatebaan. Deze is woensdagmiddag 22 maart officieel geopend. Voor de opening was Maarten Offinga, burgemeester van Hardenberg, naar Heemse gekomen.

Burgermeester Offinga en Noam Woertink openden samen skatebaan in Heemse. Na een korte toespraak van Offinga, mocht de 9-jarige Noam Woertink de baan als eerste in gebruik nemen. Daarmee kwam de lang gekoesterde wens van Noam uit. Na het startsein, aftellen van 5 tot 0, vloog Noam over de baan. Alle andere kinderen stonden in een ‘erehaag’ langs de baan. Na de ‘eerste rit’ mocht iedereen op de baan.

Video: Tineke Eilander, Omroep NOOS

Noam is initiatiefnemer

Op 24 maart 2022 heeft Noam Woertink een brief aan de burgemeester gestuurd. Daarin vroeg hij of er een skatebaan aangelegd kon worden in zijn wijk in Heemse. Veel bewoners van de wijk steunden het plan met een handtekening. De brief belandde al snel bij burgemeester Maarten Offinga op zijn bureau. Via de gemeente werd Plaatselijk Belang Heemse om hulp gevraagd. Door een enthousiaste aanpak is de skatevoorziening aangelegd.

Burgemeester Maarten Offinga prijst Noam om zijn goede idee.

Een prachtig voorbeeld

De gemeente Hardenberg betaalt de meeste kosten voor de aanleg van de baan. PB Heemse heeft een bedrag van € 2.000 betaald. Maarten Offinga; “Allereerst wil ik Noam bedanken voor zijn brief met dit goede idee. Ik ben blij met de goede samenwerking en het resultaat. Een prachtig voorbeeld van burgerparticipatie. Ik hoop dat vele kinderen gebruik maken van de skatebaan. Samen buiten spelen en bewegen stimuleren wij als gemeente graag!”

 

Skatebaan Heemse
De skatebaan in Heemse ligt aan het Blokkenplein in Heemse. Dit is naast basisschool De Vlinder. De baan is vrij voor iedereen. En bestaat uit verschillende onderdelen waarop de kinderen kunnen skaten.

 


Tekstverwerking: Tineke Eilander, Omroep NOOS
Bron: Gemeente Hardenberg

Gerelateerde berichten