Judith Koelemeijer vertelt over haar boek

Judith Koelemeijer is woensdag 19 april, samen met boekhandel Heijink, in de Bibliotheek Hardenberg te vinden. De schrijfster zal vertellen over haar boek ‘Etty Hillesum, het verhaal van haar leven’.

 

 

Etty Hillesum, het verhaal van haar leven

Op 9 maart 1941 begint de dan 27-jarige Etty Hillesum een dagboek. Sinds de eerste publicatie van haar dagboeken en brieven hebben deze wereldwijd miljoenen lezers geïnspireerd. Maar wie was zij eigenlijk? Welke vrouw van vlees en bloed gaat schuil achter haar mooie woorden?

 

Judith Koelemeijer wist een schat aan nog onbekend materiaal te verzamelen. In deze biografie geeft zij een verrassend nieuw perspectief op Etty’s rusteloze jeugd, haar linkse studentenjaren, en haar uiteindelijke keuze om ‘het lot van haar volk te delen’ en niet onder te duiken. Een meeslepende geschiedenis van een jonge, gepassioneerde vrouw die ook onder de meest gruwelijke omstandigheden trouw bleef aan haar idealen en zichzelf.

 

Verkoop boeken door boekhandel Heijink

Boekhandel Heijink is deze avond aanwezig met de boeken van Judith Koelemeijer. De boeken kunnen deze avond (eventueel gesigneerd) gekocht worden.

 

Aanmelden lezing


Woensdag 19 april vanaf 20.00 uur kun je Judith Koelemeijer ontmoeten in de Bibliotheek in Hardenberg. Prijs voor een ticket is € 15,00 (incl. koffie/thee). Aanmelden kan via de website www.bibliotheekhardenberg.nl/activiteiten.

 

Judith Koelemeijer

Judith Koelemeijer schreef als kind al graag verhalen. In 1994 ging ze aan de slag bij de Volkskrant, waar ze al snel haar voorliefde ontdekte voor verhalen over ‘gewone’ mensen en hun bijzondere geschiedenis. In 2000 ging ze zich volledig aan het schrijven van haar boeken wijden. Het zwijgen van Maria Zachea werd na verschijnen in 2001 alom geprezen om de literaire kwaliteit.

In Anna Boom, haar tweede boek, dat verscheen in 2008 en eveneens uitgroeide tot een bestseller, verkent zij opnieuw de grenzen van de literaire non-fictie. In augustus 2013 verschijnt haar derde boek: Hemelvaart, een autobiografische non-fictieroman over vriendschap, schuld en de pijn van het volwassen worden. Haar nieuwste boek over Etty Hillesum sluit perfect aan bij de eerder verschenen boeken.

 


Tekstverwerking: Tineke Eilander, Omroep NOOS
Bron: Bibliotheek Hardenberg

Gerelateerde berichten